Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Chef Cătălin Scărlătescu a vorbit despre începuturile în bucătărie. „Am fost și eu șef…șeful cartofilor”

Cătălin Scărlătescu, jurat de la Chefi la Cuțite, este unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari, însă începuturile în bucătărie nu au fost deloc ușoare. Acesta a acordat un inteviu pentru revista VIVA! în care a scos la iveală amănunte mai puțin știute.

„Am lucrat prima oară la Hotel Flamingo din Eforie Sud, eram un fel de bellboy. Aici l-am cunoscut și pe chef-ul de care voi povesteați mai sus. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor.

Cred că am curățat tone. Pe vremea aia, nu existau cartofi tăiați și congelați, totul se făcea manual.

Toamna se achiziționau legumele, se țineau în beci. Ceapa și morcovii se țineau în nisip, ca să se păstreze mai bine”, a povestit Cătălin Scărlătescu despre începuturile carierei.

În urmă cu ceva timp, Cătălin Scărlătescu  a declarat că și-a dorit să devină bucătar la vârsta de 17 ani când „am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcați copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”.

Întrebat cât de mult a realizat din ce a sperat, Cătălin Scărlătescu a răspuns sincer. „Am ajuns șef bucătăr. În rest, munca mi-a cam luat-o înainte. (zâmbește)”, a spus el pentru VIVA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *