Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunțul făcut de Ludovic Orban! Când începe școala: ”Insist foarte mult pe respectarea regulilor”

Ludovic Orban a declarat că lucrurile sunt foarte clare în ceea ce privește noul an școlar. Potrivit premierului, școala va începe pe 14 septembrie.

”Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, școala va începe pe baza celor trei scenarii elaborate de autorități. De asemenea, Ludovic Orban a spus că nu au existat discuții pe tema amânării începutului anului școlar.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. (CITEȘTE ȘI: SELLY A SCOS ELEVII ÎN STRADĂ DUPĂ CE I-A SCRIS PREMIERULUI. CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN FAȚA GUVERNULUI)

„Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la posibilitatea amânării școlii, pe ce bază, că se întorc din concendii și ar putea exista posibilitatea să fie infectați deja din concedii. Nu am discutat niciodată oficial. Au fost doar opinii, dar nu e un punct de vedere oficial. Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul.

În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă. Ce este pestre 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *