Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cele trei simptome nou descoperite la copiii infectați cu coronavirus

Specialiștii au anunțat că au descoperit trei noi simptome la copiii infectați cu coronavirus. Iată ce pățesc micuții bolnavi de Covid-19.

Cercetătorii străini au constatat că tusea, unul dintre cele mai importante simptome la adulții care dezvoltă forme grave de Covid-19, nu este indicator eficient în cazul copiilor.

Totuși, trei noi simptome se adaugă la lista celor oficiale care prevestesc infectarea cu coronavirus în rândul copiilor, spun cercetătorii. Acestea sunt diareea, durerile de stomac și vărsăturile și nu apar încă pe lista autorităților sanitare.

Jumătate din copii sunt asimptomatici

Specialiștii au declarat că aceste simptome sunt „prea vagi” și că sistemul medical ar fi copleșit dacă toate persoanele cu dureri de stomac ar crede că au coronavirus și ar merge la spital, scrie Daily Mail.

„Constatăm că diareea și vărsăturile sunt un simptom raportat de unii copii și cred că merită luată în considerare adăugarea acesteia la lista simptomelor cunoscute”, a declarat Dr. Tom Waterfield, de la Universitatea Queen’s, din Belfast.

„Acest studiu demonstrează că aproximativ jumătate dintre copii sunt asimptomatici atunci când sunt infectați cu SARS-CoV-2 și că strategiile actuale de testare nu vor reuși să diagnosticheze majoritatea infecțiilor pediatrice”, au mai transmis medicii. 

Foto: pixabay.com

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *