Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Decizie controversată a unui judecător din Fălticeni. Violator, lăsat pe stradă sub control judiciar

Un bărbat din Suceava, reținut inițial pentru că a violat o fată de 13 ani, a primit un cadou incredibil din partea celor care trebuiau să îl condamne.

Miercuri bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Joi, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat.

Citește și: Bilanț alarmant! Aproape 700 de criminali, violatori și tâlhari au fost eliberați condiționat în 2020

El a avut trei acte sexuale cu adolescenta, nepoata sa de 13 ani. Relațiile sexuale s-au produs în a doua jumătate a lunii august, potrivit News.ro.

„La data de 03.09.2020 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat ce a fost reţinut la data de 02.09.2020 pentru 24 ore de către organele de cercetare penală, pentru săvârşirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (trei acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. a C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., reţinându-se în sarcina acestuia faptul că în perioada 18.08.2020 – 30.08.2020, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întreţinut trei raporturi sexuale cu o persoană de sex feminin, nepoata sa, în vârstă de 13 ani”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Ce fel și-a motivat instanța decizia

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis aceștia.

Violator periculos din Botoșani

În urmă cu mai bine de o lună, un botoșănean urmărit de trei țări, cu mai multe fapte de viol comise în Europa, a fost arestat vineri, la Suceava, după o altă agresiune comisă în județul vecin.

Nu rata: Capcanele modificării legislative prin care s-a interzis eliberarea condiționată a criminalilor și violatorilor | Judecător: Un exercițiu de imagine

Individul se afla în libertate, în condițiile în care Curtea de Apel Timișoara dispusese, în februarie, extrădarea lui în Italia în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din peninsulă, iar autoritățile peninsulare au cerut mai apoi transferarea lui pentru executarea unei pedepse pe 10 ani închisoare pentru un viol comis în 2007 în Cagliari.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *