Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Nelu Tătaru, reguli pentru desfășurarea noului an școlar! „La trei cazuri de infecţie în clase diferite se închide şcoala”

Începerea anului școlar se aproprie, iar asupra acestui lucru încă planează semne de întrebare. Legat de acest subiect Nelu Tătaru a făcut câteva precizări despre cum se vor desfășura lucrurile.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DESPRE NOILE MĂSURI DE RELAXARE! „ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NU SE RESPECTĂ REGULILE, VOM FI NEVOIȚI SĂ REINTERVENIM CU RESTRICȚII”)

„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Părinții, un factor important

De asemenea, Nelu Tătaru a făcut câteva precizări și despre conduita pe care părinții trebuie să o respecte. A subliniat că aceștia sunt un factor important în prevenirea răspândirii virusului. Ei trebuie să își monitorizeze copiii și să fie atenți la simptomele specifice.

Ministrul Sănătăţii a spus că părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU, UN NOU MESAJ IMPORTANT DESPRE DECLARAŢIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE A PĂRINȚILOR: “HAIDEȚI SĂ NU COMPLICĂM…”)

„Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *