Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Câte doze de vaccin anti-COVID o să primească România? Nelu Tătaru a făcut anunțul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre numărul de vaccinuri anti-COVID pe care România le va primi. Potrivit declarațiilor acestuia, țara noastă va primi 4 % dintre vaccinurile pe care le va contracta Uniunea Europeană.

Vaccinul anti-COVID este așteptat să apară pe piață la începutul anului viitor. Uniunea Europeană a contractat 30 de milioane de doze, într-o primă tranşă, iar România, raportat la numărul de locuitori, are asigurat 4% dintre acestea. (CITEȘTE ȘI: VESTEA PE CARE ROMÂNII O AȘTEPTAU! CÂND APARE VACCINUL ANTI-COVID-19)

 „În fiecare lună, comunitatea europeană va primi din aceste contractări un număr de vaccinuri, din care noi beneficiem de acel 4%.

După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi. Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III.”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

1.290.000 de doze, într-o primă tranșă

Nelu Tătaru a mai precizat că în prima tranșă România o să primească 1.290.000 de doze, care  într-o primă etapă vor fi destinate „grupelor extreme şi persoanelor care lucrează direct cu populaţia, personalul medical, profesorii, personalul didactic”. (VEZI ȘI: ITALIA A ÎNCEPUT TESTAREA PROPRIULUI VACCIN ANTI-COVID! 90 DE VOLUNTARI AU FĂCUT PRIMELE INJECȚII. „NU VREM SĂ FIM SCLAVII ALTOR ȚĂRI”)

 „La nivelul comunităţii europene noi suntem angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin. Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% – 1.290.000 de doze”, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *