Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ministrul Sănătății din Republica Moldova a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19! „Mă lupt cu boala. E greu, atât moral, cât și fizic”

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a fost confirmată pozitiv cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de către aceasta prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare.

Viorica Dumbrăveanu a declarat că a fost infectată cu noul coronavirus și că trece prin momente destul de grele. Aceasta a vorbit despre cum se simte și cât de greu îi este să facă față. Mai mult, a sfătuit pe toată lumea să fie extrem de atentă și să respecte toate regulile. (CITEȘTE ȘI: UN JUDEȚ DIN ROMÂNIA A ANUNȚAT CĂ NU MAI ARE LOCURI LA TERAPIE INTENSIVĂ PENTRU BOLNAVII DE CORONAVIRUS)

„De șapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorități ale statului,  cu cetățenii responsabili, încearcă să facă față infecției COVID-19. Toți împreună am lucrat și lucrăm până la epuizare.

În tot acest răstimp, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am trecut peste greutăți inimaginabile. Din păcate, am pierdut colegi și prieteni, care nu au reușit să înfrunte boala.

În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață. Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj. Sănătate tuturor și gânduri bune.”, a scris Viorica Dumbrăveanu, pe Facebook.

Coronavirus în Republica Moldova

Republica Moldova încearcă să facă față virusului care a făcut ravagii pe întreaga planetă. Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 36.404 de cazuri de persoane  infectare cu COVID-19 şi un total de 990 de decese, dintre care 32 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 59 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA, 29 AUGUST. 1.365 DE NOI INFECTĂRI ȘI 32 DE DECESE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Au fost vindecate 25.139 de persoane, 542 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 31 se află la respiraţie artificială.  În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 825, asistenţi medicali – 1.477, personal auxiliar – 358, infirmiei – 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *