Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunț de ultim moment! Se amână deschiderea școlilor?

Nicolae Marin, senator PRO România, i-a solicitat premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă transmisă vineri, să promoveze în regim de urgenţă un act normativ care să amâne deschiderea școlilor, din cauza alegerilor. Este vorba de 1 octombrie, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: DUPĂ RECORDUL DE CAZURI COVID-19, RAED ARAFAT AVERTIZEAZĂ: „NU PUTEM SPUNE CĂ ÎN ȘCOLI NU VOR APĂREA INFECȚII”

„Vă adresez prezenta scrisoare deschisă având în vedere în primul rând protejarea stării de sănătate a copiilor şi apoi evenimentele următoare care implică deschiderea anului şcolar şi organizarea, în scurt timp, a secţiilor de votare pentru exercitarea de către cetăţeni a dreptului de a-şi alege reprezentanţii în cadrul autorităţilor publice locale. Vă solicit să promovaţi în regim de urgenţă un act normativ care să prevadă amânarea deschiderii anului şcolar pentru data de 1 octombrie 2020”, este scrisoarea deschisă trimisă de senator.

Anunț de ultim moment! Se amână deschiderea școlilor?

Are și argumentele acestei cereri. Anul şcolar 2020 – 2021 va începe pe data de 14 septembrie, dar după doar două săptămâni, în unităţile de învăţământ trebuie să fie amenajate secţiile de votare pentru alegerilor locale din 27 septembrie. După finalizarea procesului electoral copiii trebuie să revină în unităţile de învăţământ în care s-au perindat zeci, sute sau mii de cetăţeni pentru a-şi exercita dreptul de a vota, iar timpul foarte scurt de la finalizarea procesului electoral până la reînceperea cursurilor nu este propice desfăşurării acestora în condiţii sanitare sigure, dezinfectarea spaţiilor fiind o procedură absolut necesară după un astfel de proces electoral.

„Este nevoie ca ‘România educată’ să se desfăşoare într-un mediu sănătos şi de aceea vă propun data de 1 octombrie ca dată pentru deschiderea noului an şcolar. Cred că sănătatea copiilor noştri este mult mai importantă în această situaţie dificilă!”, mai scrie Nicolae Marin.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *