Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Meryl Streep, la cumpărături cu o bluză cu motive tradiționale românești. „O copie, ne gândim să-i trimitem originalul”

Meryl Streep, actrița cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar, a fost fotografiată pe străzile din Santa Monica (California) cu o bluză asemănătoare cu ia.

Meryl Streep a fost surprinsă în timp ce își plimbă câinele pe străzile
din apropierea locuinței sale. Ținuta ei a ajuns în atenția grupului „La blouse roumaine”, comunitatea online care promovează ia. „Poartă o copie, ne gândim să-i trimite originalul”, este mesajul trimis de aceștia.

La Blouse Roumaine este cunoscută și pentru îndârjirea cu care apără „moda culturală și valorile românești”. Comunitatea a atras adesea atenția caselor de modă, inclusiv casei Dior, că nu oferă credit artiștilor populari români, deși aceștia au fost sursa de inspirație.

Anul trecut, doi români, Bogdan și Oxana Banu, au inițiat chiar un mic protest la magazinul Nili Lotan din New York, după ce acesta a preluat un model de ie ca design propriu, fără menționarea originii și a sursei de inspirație.

„Și nu e doar un model, sunt colecții anuale în ultimii 5-6 ani care conțin cel puțin un model de ie, fără ca Nili Lotan să dea vreodată credit”, scrie pe pagina de Facebook a La Blouse Roumaine.

Foto: Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *