Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Klaus Iohannis, anunț de ultim moment. Ce spune despre revenirea la Starea de Urgență

Klaus Iohannis a declarat astăzi că măsurile impuse de guvern sunt bune și că pandemia de coronavirus de la noi din țară este ținută sub control, în ciuda numărului mare de cazuri de infectare care continuă să se înregistreze, în fiecare zi. De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre o posibilă revenire la Starea de Urgență.

Klaus Iohannis susține că nu este necesară revenirea la Starea de Urgență și că, deși la noi în țară încă se înregistrează numeroase cazuri de infectare, situația este ținută sub control de autorități.

„Prin măsurile luate, după acel vid legislativ, lucurile nu au revenit la normal, dar cel puțin avem o creștere care este liniară și putem spune că lucrurile sunt cât de cât sub control.

Lumea și-a dat seama că nu e de joacă și trebuie să ne protejăm. În aceste condiții probabil nu vom avea creșteri importante și atunci toate lucrurile se pot desfășura cu respectarea normelor specifice”, a declarat Klaus Iohannis.

Numărul deceselor cauzate de infectarea cu COVID-19 au scăzut în România

În intervalul 25.08.2020 (10:00) – 26.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (33 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

52 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.205 Dintre acestea, 502 sunt internate la ATI.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *