Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Donald Trump anunta un remediu revolutionar impotriva Covid 19

Donald Trump va sustine  o conferinta in care va anunta un tratament revolutionar impotriva Covid 19. Conferinta de presa are loc la o zi dupa ce Trump a acuzat ca „statul paralel” din FDA ar intarzia intentionat vaccinul anti Covid.

Secretarul de presa al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a scris pe Twitter ca Trump va sustine o conferinta de presa duminica seara, la ora 18.00, (ora 1.00 in Romania-n.r.) in care va anunta un tratament revolutionar impotriva Covid 19.

Secretarul pentru Sanatate si Servicii Umane, Alex Azar, dar si seful FDA (Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente) vor fi prezenti la conferinta. Ea nu a dat insa vreun indiciu legat de descoperirea pe care o va anunta Trump.

In ultimele luni, Donald Trump a militat foarte mult pentru folosirea medicamentelor hidroxiclorochina si clorochina in lupta anti Covid.

Pe 15 iunie insa, FDA, care autorizeaza toate medicamentele, a retras pentru aceste doua medicamente autorizatia pentru uz de urgenta in cazul pacientilor cu Covid 19, pe motiv ca ele nu au niciun beneficiu in reducerea ratei mortalitatii sau a duratei recuperarii pacientilor.

Coronavirusurile precum cel nou descoperit (SARS-CoV-2), care cauzeaza COVID-19, produc infectii respiratorii cu grade de severitate de la mediu la sever, putand duce inclusiv la deces. Cele mai bune masuri de preventie sunt spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun, evitarea persoanelor care prezinta semne de infectii respiratorii, evitarea atingerii fetei cu mainile neigienizate si mentinerea unui stil de viata sanatos.

Oamenii de stiinta inca afla lucruri noi despre SARS-CoV-2. Ceea ce se stie in prezent este ca persoana cu COVID-19 poate transmite virusul inainte de a avea simptome (sunt asimptomatice). De aceea se recomanda distantarea sociala, purtarea mastii, spalatul des pe maini si izolarea la domiciliu in cazul celor care au simptome sugestive pentru COVID-19.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *