Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunțul făcut de Ludovic Orban! „Dacă se suspendă cursurile, părinţii vor primi 75% din salariu să stea acasă cu copilul”

Începutul noului an școlar este un subiect des dezbătut în ultima perioadă. Mulți dintre părinți se tem pentru sănătatea copiilor și se întreabă dacă aceștia o să fie în siguranță atunci când o se se întoarcă la școală.

Legat de acest subiect, prim-ministrul Ludovic Orban a făcut, luni, noi precizări. Acesta a vorbit despre situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din cauza COVID-19. Astfel, conform spuselor lui, dacă acest lucru se va întâmpla un părinte va primi 75% din salariu pentru a sta acasă cu copilul. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN VREA SĂ REZILIEZE CONTRACTUL CU FIRMA CARE REALIZEAZĂ MĂȘTILE DE PROTECȚIE. CARE ESTE MOTIVUL)

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile.

Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

 6,3% din bolnavii de coronavirus sunt elevi de vârstă școlară

Ludovic Orban a mai vorbit și despre procentul actual al elevilor contaminați cu virusul COVID-19. El a spus că probabil va mai creşte numărul cazurilor de coronavirus la copii, însă acest fapt nu pune în pericol începutul anului școlar. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN, DESPRE CREȘTEREA SALARIILOR PROFESORILOR: „NU TE DUCI SĂ ÎȚI BEI BANII LA CÂRCIUMĂ!”)

„Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiţi. Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă şcolară care s-au îmbolnăvit este de 6,3%, fără să fie şcoală. A existat o răspândire a virusului şi pe această categorie de vârstă, în populaţia şcolară. Sigur că riscurile sunt foarte mici”, a adăugat premierul.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *