Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Andrei și Alexandru, doi polițiști din București deveniți eroi! Au salvat de la moarte un bărbat: “Hai Andrei, hai! Când obosești te schimb eu!”

Andrei și Alexandru sunt doi polițiști din București care au devenit eroi în timpul serviciului. Împreună cu un jandarm, ei au găsit un bărbat care era prăbușit pe caldarâmul din Centrul Vechi al Capitalei și, pentru câteva secunde, le-a trecut prin minte un scenariu negru. Cei trei oameni ai legii s-au apropiat repede de victimă și după ce i-au verificat pulsul, ei au început să îi acorde primul ajutor. Eforturile lor au fost încununate cu succes, iar superiorii lor au făcut publică povestea emoționantă care acum este virală pe rețelele de socializare.

Citește și: Litoralul românesc, în pericol. Numărul de cazuri COVID-19 din Constanța crește accelerat

Alexandru și Andrei, doi polițiști din București au devenit eroi în timpul serviciului

Gestul eroic al celor doi agenți, dar și al jandarmului a fost dezvăluit într-o postare făcută de unul dintre reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pe Facebook. Bărbatul pe care l-au ținut în viață până la sosirea medicilor este un paznic despre care cei din zonă spuneau că ar fi decedat, relatează antena3.ro. Poza de mai jos în care apar Alexandru și Andrei este una mai veche, au mai subliniat oficialii, după ce unii dintre internauți au început să facă glume în legătură cu uniformele lor.

“În miez de noapte, aflați în serviciul de patrulare, doi agenți de poliție ai Centrului Vechi au văzut un om căzut la pământ, fără suflare. Nici ei și nici jandarmul care îi însoțea n-au mai stat pe gânduri. Au început manevrele de resuscitare și au chemat și ambulanța.

«- Hai Andrei, hai! Când obosești te schimb eu!»

După un timp, Alex a preluat manevrele. Au reușit să îl țină în viață până au apărut echipajele de prim ajutor. După zeci de minute de efort, inima bărbatului a început să bată. Acum, e la spital și sperăm că totul va fi bine.

Andrei și Alexandru, doi agenți ai Poliției Capitalei, doi tineri care ne fac mândri de misiunea noastră, în slujba oamenilor. #PolițiaCapitalei *Foto din arhiva personală” este mesajul scris pe Facebook de unul dintre reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Nu rata: Anghel Iordănescu are COVID-19! Ce se întâmplă acum cu fostul selecționer

Descoperă și: Adelina Pestrițu și-a făcut testul COVID-19! A îngrozit-o faptul că…

Polițistul din dreapta imaginii de mai sus, cunoscut pe YouTube

Unii dintre internauți l-au recunoscut pe agentul din dreapta fotografiei și susțin că au aflat despre el de la vloggerul Ciprian Dafinescu. Cei doi polițiști, dar și jandarmul care au salvat viața bărbatului găsit prăbușit au primit sute de felicitări – unele dintre ele le puteți vedea în galeria foto a articolului.

“Cel chelios mă întreba zi de zi de declarație pe la Șelari în timpul stării de urgență. Băiat bun”, “Pe cel din dreapta îl știu de la Ciprian Dafinescu”, “Și jandarmul de ce nu a avut onoarea să apară în poză?”, “În această poveste dureroasă au toate felicitările din partea tuturor!! Bravooo, sănătate multă le dorim, multe succese! (…). Să poarte cu cinste și dragoste uniforma statului!!!”, “Bravo, felicitări! Asta-i generația nouă și înseamnă că ne îndreptăm spre bine” sunt cinci dintre comentariile strânse de postarea de mai sus făcută de pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *