Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A nins ca-n povești în plină vară! Spectacolul fulgilor a fost filmat de mai mulți localnici, iar unii dintre ei au făcut oameni de zăpadă

E încă vară și într-una dintre țările îndrăgite de mulți dintre români a nins ca-n povești, spre bucuria celor mici, dar și a celor mari! Spectacolul fulgilor a fost filmat de mai mulți localnici, iar imaginile fac furori pe Internet. În timp ce unii au ieșit în grădinile caselor ca să facă oameni de zăpadă, alții au admirat cum totul a fost îmbrăcat în mantia albă strălucitoare din mașinile personale… Câțiva dintre șoferi însă au fost nevoiți să îndure multe la volan, pentru că drumurile erau acoperite cu un strat considerabil de zăpadă.

Citește și: MAI a emis încă o alertă pentru românii care vor să călătorească peste hotare! Care este țara cu risc pentru securitate

În mai multe orașe din Australia a nins ca-n povești în plină vară

Mii de oameni din Australia au fost nevoiți “să primească” iarna în plină vară. Meteorologii i-au prevenit cu câteva ore înainte că va intra în vigoare un cod de ninsori, provocat de un val de aer polar ce lovește această țară la fiecare 15 ani. Conform specialiștilor, în acest weekend se vor înregistra temperaturi de iarnă, de sub zero grade Celsius, iar vântul va sufla cu putere în sud-estul Australiei.

În această dimineață de 22 august, orașele situate la vest de Sydeny, inclusiv Katoomba, Blackheath și Oberon, au fost acoperite de zăpadă.

Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, a nins în zone aflate la 300 de metri deasupra nivelului mării, pentru prima dată în ultimii 15 ani. După cum puteți vedea pe filmarea de mai jos, dar și în galeria foto a articolului, mai mulți localnici au făcut oameni de zăpadă, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

Află și: Doliu în lumea muzicală. Jack Sherman, primul chitarist al trupei Red Hot Chili Peppers, a murit

Avertismentul autorităților pentru fermierii New South Wales

Un cunoscut meteorolog a declarat că vremea va deveni mai blândă, în următoarele zile, dar temperaturile vor continua să fie destul de scăzute. Specialistul a mai spus că temperaturile au început să scadă în sud-estul țării încă de marți, dar ultimul val de aer rece a fost cel mai intens. În plus, reprezentanții din cadrul Serviciului pentru Situații de Urgență din Australia au emis o alertă pentru fermierii din New South Wales ca să își protejeze animalele.

Sursa foto: Twitter / Blackheath Weather / Paul Dellow / Pablo Bateson

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *