Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Pandemia l-a apropiat pe Omid Ghannadi mai mult de copiii lui. „Ne-am dat seama că existau ceva probleme de comunicare cu cei mici”

Prins într-o sumedenie de proiecte, arhitectul de la „Visuri la cheie”, Omid Ghannadi a avut nevoie de un moment de respiro pentru a-și da seama că i-a neglijat pe cei doi copii ai lui. Arhitectul ne-a povestit că pandemia l-a ajutat să se apropie mai mult de copiii lui și să le înțeleagă nevoile.

Ai terminat facultatea chiar în timpul crizei economice din 2009, iar acum te confrunți din nou cu o criză economică. Atunci ai lucrat și gratuit la casele unor, acum însă ai o familie și nu prea mai poți să faci asta. Ce strategii ai gândit pentru a putea trece mai ușor peste criza care ne lovește?

-Până în momentul de față eu nu am o confirmare oficială că suntem într-o criză economică sau că urmează una. O criză trăim cu toții, dar nu neapărat una economică.

Cum a fost cu doi copii pe perioada de autoizolare? Ați construit case în copaci, ați pictat? I-ai dat o pauză și soției tale să aibă timp să facă o oră de SPA sau yoga?

-Da, soția mea chiar a început să facă yoga în timpul carantinei. Însă am încercat să ne apropiem mai mult unii de ceilalți, noi de copiii noștri. Realmente ne-am dat seama că existau ceva probleme de comunicare cu cei mici, de care am reușit să scăpăm după perioada de izolare. Dacă tragem linie, ne dăm seama că tot ce le lipsea copiilor noștri, de fapt, eram noi.

Când autoritățile ne spuneau să stăm în casă, existau și oameni care poate nu aveau o casă. Te-ai gândit în acest timp la soluții inovatoare, accesibile, prin care să poți construi un cămin și pentru persoanele cu posibilități mai reduse?

-Recunosc că mai mult la asta m-am gândit în timpul carantinei. Nu neapărat că sunt persoane care nu au casă, dar m-am gândit că sunt persoane care nu-și permit să stea în casă. Oameni pentru care acest lucru a însemnat că nu au ce să mănânce. Și cu atât mai tare mi s-a pus un nod în gât când mi-am dat seama că acești oameni nu-și permit să petreacă timpul acesta de calitate alături de familie, pentru că în lista lor de priorități este hrana pe care trebuie să o pună pe masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *