Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Decizia este definitivă

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, au decis azi magistrații. Hotărârea luată este una definitivă. 

Fostul președinte al Partidului Social Democrat rămâne după gratii. Asta a decis astăzi Curtea de Apel București care a considerat contestația sa la executare ca neîntemeiată.

Liviu Dragnea, aflat la Penitenciarul Rahova, a solicitat, ieri, eliberarea condiționată. Fostul lider PSD a depus în data de 10 iunie un apel după ce contestația sa la executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni a fost respinsă. 

Citește și: Liviu Dragnea încearcă să scape de închisoare. Ce strategie a pus la cale

„Repet că am fost trimis la închisoare nedrept”

Iată ce declarații a făcut Dragnea în sala de judecată, potrivit Antena 3:

„Onorată instanță,  

Doar o remarcă la ce a spus domnul procuror, de fapt două! Sunt o persoană privată, nu privativă de libertate!

A doua remarcă. Am auzit că dumnealui, nu știu dacă și instituția pe care o reprezintă, consideră un drept din Convenția Europeană a Drepturilor Omului o subspecie, ceea ce amintește de un ministru de tristă amintire, care a spus un drept este un moft.

Repet că am fost trimis la închisoare nedrept printr-o condamnare politcă. Am fost trimis la închisoare de un complet ilegal.

Convenția Europeană la care România este parte este clară și fără echivoc, astfel că sunt în situația în care am fost trimis prin nerespectarea legii și dacă voi fi menținut în închisoare printr-o încălcare brutală a Convenției Uniunii Europene a Drepturilor Omului este dovada că justiția din România nu rezistă la presiuni politice.

Consider ca dumneavoastră (instanța), sunteți astăzi în situația de a adopta o decizie prin care să mențină nerespectarea Constituției sau o decizie care să ducă la intrarea în legalitate și prin asta să faceți un pas mic, dar important de recâștigare a drepturilor omului”.

Nu rata: Liviu Dragnea vine cu noi acuzații din închisoare. Cine ar fi propus, de fapt, OUG 13: „Totul a început pe 28 februarie 2018…”

Foto: Inquam Photos

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *