Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Focar de infecție în Mamaia! Răspunzătorii trec cu vederea, în timp ce situația ia amploare de la o zi la cealaltă

Situație de criză în Mamaia! O mare groapă de gunoi stă sub ochii turiștilor în locul în care în urmă cu 20 de ani se afla unul dintre cele mai vizitate cinematografe din țară. Astăzi, a rămas doar un focar de infecție la grădina de vară din Albatros.

Grădina de vară „Albatros”, care la începutul anilor 2000 era una dintre cele mai frecventate locații de film din Constanța, fiind una dintre cele mai mari din țară, pe locul doi după „Arenele Tomis”, unde erau peste 2.500 de locuri, a ajuns astăzi o mare groapă de gunoi. Pe vremuri, în acel loc aparținea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm, și avea peste 1.600 de locuri pentru turiști.

În anul 2008 a avut loc ultima reprezentație, după care și-a închis irevocabil porțile. În continuare, RADEF și autoritățile județene au încercat organizarea unui festival de film în cinematograful în aer liber, însă fără succes.

Club de fițe în locul cinematografului

Locul a fost predestinate apoi unui mare club de fițe, Bellagio, acolo unde se strângeau majoritatea vedetelor începând cu anul 2009.

Reprezentanții clubului „Bellagio” închiriaseră spațiul de la RADEF RomâniaFilm, iar afacerea a fost înfloritoare o vreme. În 2010, însă, în urma unui control al Inspectoratului de Construcții, s-a constatat că o parte din anexele ridicate grădinii de vară nu aveau autorizație de construcție, astfel că au fost demolate. Clubul a fost închis, firma din București care luase spațiul a renunțat la a mai face afaceri în fosta grădină de vară, iar de atunci, drumul spre declinul a ceea ce a fost cândva o mare atracție a stațiunii Mamaia a fost cert.

Groapa de gunoi, „admirată” din telegondolă

Din păcate, astăzi, grădina Albatros a ajuns o mare groapă de gunoi, care poate fi zărită cu ușurință din telegondolă. Acolo sunt depozitate fără niciun fel de păsare obiecte de mobile, canapele, dulapuri, mese, scaune și tot felul de deșeuri, care, bineînțeles, miros oribil pentru oamenii care vin să se relaxeze în stațiune.

De asemenea, uluitor este faptul că respectivul focar de infecție este în imediata vecinătate a parcării supraetajate, cu opt etaje, realizate în stațiunea Mamaia din fonduri europene. Iar constănțenii sau turiștii care au curiozitatea să urce până la ultimul etaj al parcării, pentru a admira stațiunea de la înălțime, cât și cei care se plimbă cu telegondolele pot vedea groapa de gunoi în toată „splendoarea” ei!

Nu figurează pe lista clădirilor supraimpozitate

În prezent, grădina de vară figurează ca fiind administrată de RADEF RomâniaFilm, potrivit informațiilor aflate de publicația cugetliber.ro de la reprezentanții Primăriei Constanța. De altfel, angajații administrației publice locale spun că au tot făcut controale la grădina de vară și au dat amenzi pentru nerespectarea obligațiilor privind îngrijirea și păstrarea curățeniei pe proprietate. În schimb, deși clădirea este într-o evidentă stare de degradare, nu a fost cuprinsă în lista celor supuse supraimpozitării cu 500% pentru lăsarea în paragină.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *