Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Centru de ingrijire, in CARANTINA, dupa ce personalul i-a infectat pe batrani

Centru de ingrijire, in CARANTINA. Autoritatile din judetul Prahova au anuntat ca s-a finalizat testarea tuturor angajatilor si persoanelor internate in centrul  privat de varstnici din orasul Breaza. Potrivit informatiilor primite de la autoritati, initial 15 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Dupa testarea tuturor persoanelor care traiesc sau lucreaza in centru, s-a constatat ca peste jumatate dintre beneficiari si trei sferturi dintre angajati au fost infectati cu SARS -COV-2. In urma rezultatului,  centrul a fost bagat in carantina.

Potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Prahova, dupa depistarea primelor 15 persoane de la centrul de ingrijire a batranilor din Breaza s-a facut testarea tuturor beneficiarilor serviciilor de ingrijire si intregului personal. Rezultatele testelor arata ca din 44 dintre cei 50 de batrani internati in centru au fost infectati, fiind de asemenea diagnosticati cu COVID-19 si 15 dintre cei 25 de angajati ai centrului.

„In urma evaluarii medicale a beneficiarilor infectati cu noul coronavirus, o singura persoana a fost transferata la spital. Ceilalti 43 de beneficiari vor ramane in izolare in centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusa de catre DSP Prahova carantinarea acestei unitati. Monitorizarea zilnica va fi asigurata si de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza”, anunta Prefectura Prahova.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *