Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

FRF a decis: Cluburile din Liga 1 puse în gardă » Ai COVID-19, riști să pierzi cu 3-0!

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis să aplice pentru viitorul sezon competiţional un nou protocol medical pentru combaterea COVID-19, asemănător celui practicat de UEFA în competiţiile internaţionale.

În situaţia în care la finalul primei faze a campionatului (n.r. sezonul regular pentru Liga I şi Liga a II-a şi tur/retur pentru Liga a III-a), vor exista partide restante şi nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

„Am luat decizia să urmăm modelul UEFA. Asta presupune ca în cazul în care vom avea jucători sau membri ai staff-ului cu COVID-19 vom urma acelaşi protocol pe care îl aplică şi UEFA la competiţiile europene. Fiecare echipă va trebui să îndeplinească două condiţii, să aibă un număr de cel puţin 13 jucători, cel puţin un portar şi să pună la dispoziţia organizatorului avizul DSP-ului în cazul în care ne aflăm în această situaţie de anchetă”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF) făcând și precizarea că „un meci se poate reprograma, dar nu mai devreme de 7 zile, o singură dată”.

„Dacă la finalul unei faze competiţionale o echipă va înregistra meciuri restante, echipa respectivă va pierde meciul respectiv cu 3-0. La nivel Ligii I, ne referim la campionatul regular, tur-retur”, a menționat președintele FRF.

Liga 1 va debuta vineri, 21 august cu duelul FC Argeș- FC Botoșani în timp ce startul ligii secunde este prevăzut pentru 29 august. De asemenea, cel de-al treilea eșalon fotbaalistic va pleca la drum pe 12 septembrie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *