Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus! Ar putea fi de 10 ori mai contagioasă

Experții au descoperit o nouă tulpină de coronavirus, iar din primele cercetări se pare că aceasta ar putea fi de 10 ori mai contagioasă. A fost descoperită în cadrul unui focar de infecție din Asia de Sud-Est.

Potrivit Bloomberg, tulpina a fost numită D614G și a mai fost identificată în trecut și în alte țări. În prezent a fost identificată și în Malaysia. Aceasta a fost detectată într-un focar cu 45 de pacienți infectați, pornit de la o persoană care s-a întors din India și nu a respectat carantina de 14 zile. (CITEȘTE ȘI: NOUA METODĂ PRIN CARE AFLI DACĂ EȘTI INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. DUREAZĂ O ZI)

Aceeași tulpină a fost găsită și în Filipine. „Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Noua tulpină, prezentă în Europa și SUA

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății acest tip de tulpină a fost descoperită anterior în numeroase țări și a devenit varianta predominantă în Europa și Statele Unite. Însă OMS  susține că, până în prezent, încă nu există dovezi că tulpina produce o boală mai severă. Mutația a fost detectată și în focare recente din China. (VEZI ȘI: NUMĂRUL ROMÂNILOR CARE AU MURIT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI SARE DE 3000. LA ATI SUNT INTERNAȚI APROAPE 500 DE PACIENȚI)

„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru. Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *