Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 lucruri pe care toata lumea le foloseste si despre care nu stiai ca ar trebui spalate zilnic

Majoritatea oamenilor fac curatenie in casa odata pe saptamana sau cel tarziu la doua saptamani. Dar indiferent de programul de curatenie pe care îl aveți, anumite obiecte și locuri ar trebui să fie șterse în fiecare zi pentru a ne proteja de orice pericol.

In acest articol va prezentam o sere de lucruri pe care toata lumea le foloseste si despre care nu stiai ca ar trebui spalate zilnic. Cititi articolul si o sa vedeti exact despre ce anume este vorba.

– Advertisement –

1. Capul de la duș

Fluxul constant de apă în capul de duș nu înseamnă că este auto-curățat. Bacteriile pot crește în el și dacă le inhalați în timp ce faceți duș reprezinta una dintre principalele cauze ale infecțiilor pulmonare.

2. Inele

Dacă porți un inel în fiecare zi sau dacă ai verigheta și nu o scoți niciodată, este mai bine să-l pui la curățenie în rutina ta zilnică. Studiile au descoperit că mâinile oamenilor care poartă inele au mai multe bacterii.

– Advertisement –

3. Volanul

Interiorul mașinii este o sursă mare de bacterii dăunătoare și, în timp ce nu trebuie să vă curățați mașina în fiecare zi, este bine să vă curățați cel puțin volanul înainte de a-l atinge.

4. Mânerele ușii

Dacă există un obiect pe care îl atingem în fiecare zi cu mâinile acestea sunt mânerele ușii . Ele pot transporta sute de microorganisme care ne pot afecta sănătatea.

5. Tastatura

– Advertisement –

Tastatura, doar pentru că este atinsă atât de des, este sursa mai multor tipuri de bacterii. Vestea bună este că o simplă curățare cu șervețele umede antibacteriene poate duce la o reducere semnificativă a murdăriei.

6.Telecomanda

Un alt obiect pe care îl atingem în fiecare zi este telecomanda . Cercetătorii au găsit deja drojdie, mucegai și bacterii pe acest obiect de uz casnic, așa că este mai bine să lăsați deoparte câteva minute la sfârșitul zilei pentru a-l curăța.

7. Întrerupător de lumină

Întrerupătoarele de lumină trec adesea neobservate în timp ce ne curățăm casa, dar sunt și un loc în care germenii și bacteriile se pot ascunde.

8. Chiuveta

Ne spălăm pe mâini și pe dinți în fiecare zi, de mai multe ori, așa că nu este de mirare că chiuvetele din baie pot fi murdare în mod constant . O ștergere zilnică cu o soluție anti-bacteriană poate elimina bacteriile într-o clipă.

9. Periuța de dinți

Particulele alimentare se blochează în periuțele de dinți în fiecare zi. De asemenea, cei mai mulți dintre noi menținem acest obiect expus în baie, lăsând perișurile sale să fie o sursă de multiple tipuri de bacterii. De aceea, este mai bine să ne curățăm periuțele de dinți zilnic și să le înmuiem într-o apă de gură antibacteriană.

10. Ferestre

Polenul , mucegaiul și alte particule de murdărie pot fi lipite pe pervazul dormitorului nostru, crescând riscul de alergie în timp ce dormim. Ștergeți-l în fiecare zi înainte de a merge la culcare și scăpa de probleme nedorite de sănătate.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *