Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

E confirmată moartea unui manifestant, arestat în timpul mitingului împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko

Autorităţile din Belarus au confirmat miercuri moartea unui manifestant arestat în timpul unui miting împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Acesta este al doilea deces înregistrat de la începutul acestei mişcări de protest, care a fost suprimat într-o manieră violentă de către autorități – relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, Comitetul de anchetă susține că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a murit într-un spital din Gomel (sudul țării), după ce a fost arestat duminică în timpul unei „manifestaţii neautorizate”.  În comunicat nu se precizează data decesului. „Sănătatea bărbatului s-a deteriorat brusc în timp ce era în detenţie”, este singura informație oficială comunicată.

Mai mulţi organizatori ai protestelor organizate după alegerile prezidenţiale de duminică în Belarus au fost arestaţi, au relatat publicațiile de la Minsk, după a treia noapte de represalii violente din partea forţelor de securitate împotriva manifestanţilor care contestă victoria preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de la ultimul scrutin prezidenţial, informează DPA.

Sursa foto: captură video/proteste Belarus

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *