Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

BREAKING Joe Biden și-a ales vicepreședintele: Kamala, o avocată de culoare, cu origini indiene și jamaicane/ Este o premieră ca această funcție să fie deținută de o femeie de culoare/ Trump: Este o alegere bună

Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, și-a anunțat vicepreședintele. Contracandidatul lui Donald Trump la Casa Albă a ales-o pe Kamala Harris, o avocată de culoare, în vârstă de 55 de ani, cu origini indiene și jamaicane, conform informațiilor furnizate de BBC.

Kamala Harris are 55 de ani și s-a născut în Oakland (California), din mamă indiancă și tată jamaican. Harris a absolvit Dreptul la Universitatea din California și și-a început cariera de avocat în departamentul procurorului din districtul Alameda.

A fost aleasă prima femeie și prima afro-americană în funcția de procuror general al Californiei și, în cele două mandate pe care le-a obținut, a devenit tot mai populară în Partidul Democrat. Astfel, în 2017, a devenit senator american de California.

În 29 iulie, Donald Trump a fost întrebat de jurnaliști ce părere ar avea dacă ar fi nominalizată în funcția de vicepreședinte Kamala Harris. Președintele republican al SUA a declarat că Harris ar fi ”o alegere bună”, transmite CNN.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *