Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

DOCUMENT Trendul epidemiei COVID-19, descendent în ultima săptămână în 10 județe. În București evoluția este în continuare ascendentă

Trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent în ultima săptămână în 10 județe, însă în București și alte 12 județe este în continuare ascendent, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În urmă cu o săptămână, epidemia nu intrase pe un trend descendent în niciun județ. Dimpotrivă, 30 de județe și Capitala aveau o evoluție ascendentă, iar în restul aceasta era stabilă. Detalii aici

Potrivit raportului INSP, în județele Alba, Argeș, Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent săptămâna trecută.

În schimb, în București și județele Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș trendul epidemiei a fost ascendent.

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la data de 9 august sunt următoarele:

– In săptămâna 3 – 9 august, 35.1% din totalul cazurilor sau înregistrat in București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița.

– 30% din totalul deceselor au fost înregistrate in Argeș, Brăila, Dâmbovița, București si Prahova, în ultima săptămână.

– In 10 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.

– Se înregistrează un trend ascendent in 12 de județe si Municipiul București.

– 1 din 15 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 79.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați.

– 94.9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Ultima săptămâna este prima în care numărul de cazuri noi înregistrate a fost mai mic decât în precedentele șapte zile, după nouă săptămâni de creștere.

Sursa: INSP

Raportul integral poate fi consultat aici

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *