Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cred că vom avea un vaccin în prima jumătate a anului viitor, iar în a doua jumătate va fi disponibil pentru mase/ Asimptomaticii nu vor să mai plece acasă, e o schimbare. Se tem că a doua zi poate fi mai rău

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, marți seară, la Digi24, că la nivelul Uniunii Europene este posibil ca un vaccin anti-coronavirus să fie gata în prima jumătate a anului viitor, iar în a doua jumătate a anului acesta să fie disponibil pentru mase.

”La nivelul Comisiei Europene avem discuții pentru vaccinurile împotriva COVID-19. Când vom avea rezultate patentate vă vom ține la curent. În prima jumătate a anului viitor cred că vom avea un vaccin și în a doua jumătate a anului viitor vom avea vaccin pentru mase”, a transmis ministrul Sănătății.

Tătaru a mai declarat că există ”o schimbare de optică” în privința persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice, pentru că acestea nu vor să mai plece acasă, ci preferă să rămână internate în spital, de teamă că situația li se poate agrava subit, de la o zi la alta.

”Asimptomaticii nu vor să mai plece acasă, e o schimbare de optică. Se tem că a doua zi poate fi mai rău, dar nici nu vor să infecteze persoanele dragi. Așa se explică și spitalele pline”, a mai declarat ministrul.

sursa foto: Pexels

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *