Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Twitter, cel mai recent nume între potențialii cumpărători ai operațiunilor TikTok din Statele Unite

Twitter este cel mai recent nume apărut între potențialii cumpărători ai operațiunilor TikTok din Statele Unite, după ce președintele Donald Trump a semnat ordinul executiv care ar urma să interzică aplicațiile TikTok și WeChat să opereze pe teritoriul SUA dacă nu vor fi vândute de compania-mamă din China.

The Wall Street Journal a scris, sâmbătă, că rețeaua de socilizare a avut discuții preliminare cu TikTok despre achiziționarea operațiunilor din Statele Unite, relatează cnet.com.

Giganții Microsoft, Apple, Google și Facebook au fost nominalizați de presă ca posibili cumpărători, iar Microsoft a admis că urmărește încheierea unei înțelegeri.

Luni, Trump a stabilit data de 15 Septembrie drept termen limită pentru TikTok pentru a găsi un cumpărător american. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, a adăugat el, va fi determinat să blocheze utilizarea aplicației pe teritoriul țării.

Potrivit ordinului care vizează TikTok, ”culegerea masivă de date în mod automat de la utilizatorii săi, precum datele de locație și istoricul căutărilor ar permite partidului comunist chinez acces la informații private despre utilizatorii americani, permițând Chinei să localizeze angajații federali, să contruiască dosare cu informații personale în scopuri de șantaj și spionaj comercial”.

O tranzacție între Microsoft și TikTok ar putea valora între 10 și 30 de miliarde de dolari, a relatat CNBC.

sursa foto: playtech.ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *