Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

O femeie insarcinata a decedat la Spitalul de Urgenta din Alba Iulia, din cauza COVID-19

O femeie insarcinata in 25 de saptamani a decedat la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia. Aceasta avea COVID-19 si a fost transferata in stare grava la Alba Iulia, de pe sectia de ATI a Spitalului din Targu Mures. Ar fi luat virusul de la fratele intors din Spania. Si mama femeii a decedat.

Camelia avea numai 33 de ani si era insarcinata in 25 de saptamani. Femeia nu a apucat din pacate sa se bucure de prunc, pentru ca a decedat pe sectia de ATI a Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia. La fel si copilul.

Medicul sef al sectiei de ATI din unitatea sanitara spune ca femeia insarcinata nu avea alte afectiuni in afara de infectia cu SARS-CoV-2. Coronavirusul a facut insa ravagii in corpul ei, iar intubatia a fost in acest caz un proces extrem de dificil.

Camelia a ajuns la spital intr-o stare foarte grava, avea deja bronhopneumonie bilaterala, insuficienta hepatica si insuficienta respiratorie acuta, toate puse pe seama coronavirusului.

Medicii de la Alba Iulia au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a o salva, au folosit toate medicamentele din ghidul international de tratament si toate procedurile care se impun intr-un astfel de caz grav, dar, din pacate, dupa ore grele, nu au reusit sa o salveze.

Tanara femeie ar fi luat virusul SARS-CoV-2 de la fratele ei, intors recent din Spania. In urma cu o saptamana mama femeii a decedat, tot in urma infectiei cu COVID-19.

Medicul Silviu Tuzes este extrem de miscat de acest caz, primul de acest fel din spitalul in care lucreaza si spune ca oamenii nu trebuie sa uite de regulile de igiena si de distantare, pentru ca virusul este extrem de imprevizibil.

„Aceasta gravida s-a ventilat foarte dificil, hipoxia s-a prelungit, a dus la deces. Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificari si diverse alterari de organe, produce tromboze, iar gravidele prin faptul ca sunt gravide sunt predispuse la tromboze, infectia cu coronavirus a facut si mai rau. Pacientii acestia cu COVID se pot deprecia de la ora la ora!”, a declarat Tuzes Silviu, medic sef ATI.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *