Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

În unele zone, pe primul loc sunt infectările din turism. Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în timpul vizitei la Iași, că rata de infectare cu coronavirus este mai ridicată în judeţele cu mulţi navetişti, nominalizând Argeș, Prahova și Dâmbovița.

O altă cauză este turismul, a mai spus ministrul Sănătății. În mai multe județe, numărul crescut de infectări se înregistrează în rândul persoanelor care au fost în vacanțe.

„Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată, ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă”, a declarat Nelu Tătaru.

În cadrul conferinței de presă, Tătaru a mai declarat că există o suprapopulare a spitalelor pentru că asimptomaticii nu mai cer să plece acasă, la fel ca înainte.

Ministrul Sănătății a mai spus că speră ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent. Tătaru a mai spus că a făcut o solicitare Uniunii Europene de 10 milioane de doze de vaccinuri în momentul în care acesta va intra pe piață.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *