Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Zeci de mii de oameni continuă să mărșăluiască în Rusia, după ce guvernatorul unei provincii a fost reținut și dus la Moscova/ Al cincilea weekend de proteste în Habarovsk

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, în orientul îndepărtat al Rusiei, în al cincilea weekend consecutiv de manifestări antiguvernamentale, transmite The Moscow Times.

Protestele din Habarovsk, un oraș cu aproximativ 600.000 de persoane de la granița cu China, au izbuncit după arestarea bruscă a guvernatorului provinciei, foarte popular în zonă, și care a fost transferat într-un penitenciar din Moscova.

Protestatarii solicită ca guvernatorul Serghei Furgal să fie eliberat sau încarcerat în Habarovsk.

“Aici noi suntem puterea“, strigau mii de oameni în timp ce împânzeau străzile din centrul orașului weekendul trecut. “Aici nu e Moscova, nu e Sankt Petersburg, e Extremul Orient“, afirmă Zoia, o elevă în vârstă de 15 ani care demonstrează alături de pensionari, de oameni care își plimbă câinii sau alături de tineri pe scutere. “Oamenii de aici sunt altfel, și nu vrem să ne spună Moscova ce să facem“.

Protestele în Habarovsk au început în 10 iulie, la o zi după ce Serghei Furgal, guvernatorul extrem de popular al provinciei, care nu este membru al partidului de guvernământ al lui Putin, a fost reținut și dus la Moscova în urma unor acuzații de asasinat, pe care el respinge și despre care susținătorii săi afirmă că sunt nemotivate.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *