Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un sondaj CURS arată că aș obține 16% la Primăria Capitalei, Firea 42% și Nicușor Dan 32%

Eurodeputatul PMP Traian Băsescu afirmă că săptămâna viitoare va putea spune oficial dacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei, la alegerile programate în 27 septembrie.

„Mai este nevoie de o discuție cu liderii tuturor organizațiilor locale de partid. Vom avea acestă discuție săptămna viitoare, apoi voi putea anunța dacă intru să candidez”, a spus Băsescu într-o intrervenție la Digi24.

În același context, el a dezvăluit că formațiunea sa politică a comandat recent un sondaj și că datele arată că ar putea lua voturi atât de la candidatul sprijinit de Alinața USR-PLUS și PNL, cât și de la candidatul PSD.

„Am în față un sondaj realizat de CURS. A fost făcut recent. Reiese că dacă am avea algeri duminica viitoare, cu candidații PSD, PNL și PMP, eu aș obține 16%, Nicușor Dan 32%, iar Gabriela Firea 42%. Dacă am avea un alt candidat, Victor Ponta (Pro România), Firea ar obține 45%, Nicușor Dan 35%, Ponta 6%, iar eu aș lua 17%. Dacă îl scoatem pe Băsescu, iar din partea PMP ar merge Eugen Tomac, atunci rezultatele CURS arată așa: Firea 46%, Nicușor Dan 40% iar Tomac 6%. Ce spune acest lucru: că dacă intru eu, obțin câteva procente și de la USR-PLUS-PNL, și de la PSD”, a comentat Băsescu.

El a precizat că sondajul Curs a fost realizat în București, pe un eșantion de 933 de respondenți.

Băsescu a spus că e pregătit să canideze, dacă și partidul se pune de acord în această privință și că abia așteaptă să-i scoată lui Tăriceanu politica din cap,

” (…) Îi scot eu politica din cap. Tarciceanu nici un sfert de procent n-a obtinut peste mine, niciodată”, a spus Băsescu la Digi24

 

Sursa Foto: inquam/octav ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *