Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Laura Cosoi, momente de anxietate pe parcursul sarcinii. Cum a ajuns actrița la un echilibru. “Sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus”

Laura Cosoi va deveni în curând mamă pentru a doua oară.
Actrița este însărcinată tot cu fetiță și așteaptă cu nerăbdare momentul în
care își va ține bebelușul în brațe. Perioada sarcinii nu a fost însă prea
ușoară, iar vedeta povestește cum a reușit să treacă peste momentele de
anxietate

Laura Cosoi își începe postarea pe blog prin a sublinia că
nu este o femeie anxioasă, însă au existat, pe parcusul sarcinilor, momente de
anxietate mai puțin plăcute.

Laura Cosoi a rămas însărcinată pentru prima oară la 35 de ani, după doi ani de căsnicie, iar prima lecție învățată în sarcină a fost să aibă răbdare. “Aceasta este ceea ce le-aș spune celor care întâmpină dificultăți să devină mame: să aibă răbdare.

Din proprie experiență, am observat că nimic nu se întâmplă când vreau eu sau Cosmin, ci cu un rost, într-un moment oportun, dat de Dumnezeu.

Și, iată, la cea de-a doua sarcină, lucrurile s-au întâmplat mai repede, deși, încă de când am născut-o pe Rita, ne-am dorit să aibă alături de ea o sora sau un frate. Dar învățasem deja că trebuie să am răbdare”.

A doua lecție: importanța comunicării cu partenerul: “Se poate întâmpla ca unul să-și dorească mult, iar celălalt să nu fie pregătit, așa că abordarea subiectelor acestora este necesară”, a mai scris Laura Cosoi pe blog.

A treia lecția: ascultarea instinctului. Laura Cosoi spune că este bine ca viitoarele mame să ceară mai multe păreri.

“Nimic din ce se întâmplă nu e fără un scop, fără să ne învețe o lecție. Așa că cea de-a treia lecție pe care am învățat-o a fost să-mi ascult instinctul. Nu mi se pare în regulă să tot citești pe internet din surse dubioase, să discuți cu foarte multe persoane și să te împrăștii.

Eu, spre exemplu, când îmi doresc ceva, nu discut decât cu una, cel mult două persoane foarte apropiate, pentru că nu vreau să fiu influențată, deturnată de la instinctul meu”.

A patra lecție: acordarea unui răgaz. “Cele 9 luni de-asta sunt făcute. Slavă Domnului, nu mai suntem ca femeile de altădată, să ne așteptăm soții să vină de la luptă, să îi hrănim. Vremurile pe care le trăim și tehnologia ne ajută, ne fac viața mai ușoară, astfel încât să putem avea un ritm autoimpus.

Așa că, dacă vrei să lași vasele nespălate câteva ore, lasă-le! Nu vrei să faci ordine în șifonier, nu face! Bine e să nu pui presiune pe tine, pentru că stările de anxietate se vor amplifica”.

“E puțin important că ai luat 10, 12 sau 20 kg”

Laura Cosoi, care va naște în curând, susține că al treilea trimestru este cel mai greu, fiind momentul în care se pot amplifica și anxietățile.

“Pe de-o parte, sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus. Dacă vrei să știi cam cum ar fi, cară 5, 6, sticle de apă de 2 litri și poți să-ți faci o idee! E adevărat că acumulezi treptat, dar până la urmă tot acolo ajungi. Dar asta mi se pare irelevant.

E puțin important că ai luat 10, 12 sau 20 kg. Totul e să te situezi în parametrii de bun simț. Să nu dăm iama în frigider, nici să ne înfometam. Să nu ne alintăm, să nu fim răsfățate, ci să încercăm să fim utile.

Să ne menajăm, dar nu ca și când am suferi de o boală. Cred că e important să înțelegem procesul și să ne pregătim dinainte pentru transformările care vor apărea”, a mai scris Laura pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *