Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

”Campania de dezinformare are scenariu identic în mai multe țări europene, pare că e gândită în același laborator. Urmărește ruperea încrederii între cetățeni și autorități”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară la B1 TV că ”în ultima săptămână pare că suntem pe plafon (cu numărul de infecții noi – n.red.). Sper ca datele pe care le avem să indice o limitare a numărului de persoane infectate”. El a denunțat și o campanie de dezinformare cu ”obiectiv politic”, creată într-un laborator și care e comună în mai multe țări europene.

Întrebat despre imaginile de pe litoral, cu mii de turiști care nu respectă regulile de prevenție, premierul a spus că ”sunt și lucruri bune, și lucruri rele. În primul rând, este bine că există activitate turistică importantă, că sunt mulți turiști care merg pe litoral. Ce îmi doresc e o respectare mai riguroasă a regulilor de protecție sanitară. Acesta este lucrul pe care mi-l doresc și, de altfel, am și luat câteva decizii în acest sens”.

El a mai spus că soluția pentru a preveni creșterea numărului de infecții este respectarea regulilor simple de distanțare și igienă.

”Numărul de restricții e destul de mic, totuși. În afară de restaurante, teatre, cinematografe și evenimente, restul restricțiilor s-au ridicat”, a mai spus premierul.

”Campania de dezinformare are același scenariu în mai multe țări europene, pare că e gândită în același laborator. Scopul urmărit e de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta duce la creșterea numărului de infecții și provocarea de noi măsuri de constrângere din partea guvernului, ceea ce duce la nemulțumirea cetățenilor. Se urmărește ruperea încrederii între cetățeni și autorități, e un obiectiv politic”, a mai spus premierul.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *