Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

UPDATE Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la care participa Raed Arafat/ După 30 de minute a răspuns o angajată spunând că nu face față telefoanelor

UPDATE 21:40 Florentina Iacobi, directorul adjunct al DSP București a declarat că toți angajații răspund la apelurile pe care le primesc, dar că este greu pentru că nu sunt suficienți oameni.

Iacobi a recunoscut că a primit un ordin pentru detașarea a 90 de medici și un alt ordin pentru detașarea a 13 medici epidemiologi, dar că aceștia vor începe munca din 3 august pentru că a cerut suplimentarea forței de muncă abia săptămâna aceasta, când 4 medici epidemiologi și-au dat demisia din cauza volumului de muncă.

Raed Arafat a comparat medicii care pleacă în timpul pandemiei din cauza volumului de muncă cu soldații care pleacă de pe front în timpul războiului. Arafat a promis că va ajuta DSP București să primească o centrală telefonică pentru eficientizarea apelurilor, iar Iacobi a declarat că de săptămâna viitoare, liniile de telefon vor fi dublate.

UPDATE După 30 de minute de încercări nereușite de a contacta un angajat DSP București, a răspuns una dintre angajatele de gardă spunând că mai este împreună cu două colege, dar că nu fac față celor șase telefoane care sună în continuu. Raed Arafat a declarat că Direcțiile de Sănătate Publică nu sunt în subordinea sa, ci a Ministerului Sănătății, dar că va ridica această problemă în următoarele întâlniri cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

știre inițială

Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la Digi24, la care participa Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că există o problemă și că o va ridica în cadrul întâlnirilor cu celelalte autorități.

Moderatorul emisiunii, Claudiu Pândaru, i-a propus lui Arafat să încerce live acest experiment, pornind de la acuzațiile făcute de Sindicatul Europol, conform cărora timp de mai multe ore nimeni nu a răspuns la numerele de telefon ale DSP București.

Timp de aproape jumătate de oră, pe fundalul sonor al emisiunii se auzeau apelurile care se finalizau cu mesajul robotului telefonic. Secretarul de stat din MAI a declarat că trebuie verificat sistemul de apelare și trebuie suplimentat numărul angajaților.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *