Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Profesorii fac parte din experimentul prin care învățăm despre virus. Școlile trebuie să se redeschidă

Instituțiile de învățământ trebuie să se redeschidă “în cele mai bune condiții posibile, de siguranță pentru copii și profesori”, în această toamnă, a afirmat, vineri, în cadrul unor audieri din Congresul american, Anthony Fauci, coordonatorul acțiunilor de combatere a pandemiei Covid-19 din SUA. El a avertizat, în prealabil, că profesorii trebuie să facă parte din “experimentul” prin care specialiștii și societatea încearcă să înțeleagă virusul și modul cum acesta să fie combătut, potrivit unei relatări Newsweek.

Anthony Fauci este o oficialitate care s-a situat adesea pe poziții diferite de cele ale președintelui Donald Trump și care l-a contrazis în mai multe rânduri pe șeful statului, în privința epidemiei. Acum, însă, prin declarațiile sale, a luat partea președintelui, care presează, inclusiv din rațiuni electorale, pentru reluarea școlilor – văzută drept o condiție pentru întoarcerea oamenilor la muncă și revitalizarea economiei. Presiunile lui Trump întâmpină rezistență din partea multor organizații sindicale și ale părinților, care vor măsuri de precauție garantate, înainte de deschiderea școlilor.

În comentariile sale din Congres, Anthony Fauci a avertizat că școlile închise produc un lanț de consecințe asupra familiilor.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *