Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Nu se va mai circula fără mască de protecție nici în zonele aglomerate din județul Gorj

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie din 1 august în zonele deschise aglomerate din Gorj, excepţie fiind pentru persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, se arată în hotărârea luată, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj, transmite Agerpres.ro.

Autorităţile susţin că au luat această decizie pe fondul creşterii numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului.

„Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus (…) instituirea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe; parcările din apropierea pieţelor; staţiile mijloacelor de transport în comun; zonele de promenadă, zona de centru şi parcurile din municipiul Tg-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj. Sunt exceptate de la măsura obligativităţii purtării măştilor de protecţie în zonele menţionate, următoarele categorii de persoane: persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, precizează Prefectura Gorj.

Conform sursei citate, propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate în cadrul CJSU.

„Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase”, mai anunţă Prefectura Gorj.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *