Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

În privința Hotărârii CNSU, am formulat câteva propuneri. Limitarea programului la tesară să fie decisă doar pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului

Noile reguli privind limitarea răspândirii epidemiei, adoptate marți printr-o Hotărâre a Comitetului Națonal pentru Situații de Uregnță (CNSU), sunt dezbătute în ședința de Guvern, de miercuri seara.

Premierul Ludovic Orban a transmis că are câteva propuneri pe marginea Hotărârii CNSU, respectiv ca închiderea tesarselor pe timp de noapte să se facă doar la solicitare specială, fie la propunerea Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului, a declarat, miercuri, prim-ministrul Ludovic Orban.

„Ieri am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, la propunerea specialiştilor din cadrul Consiliului de suport tehnico-ştiinţific, am formulat câteva propuneri pentru Guvern, pentru a fi adoptate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Cele mai importante măsuri sunt: posibilitatea de limitare a programului pentru terase special, dar şi alte activităţi economice similare. Această limitare a programelor urmează a fi decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fie la propunerea Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a explicat Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

Totodată, CNSU a propus limitarea numărul de clienţi care se află în acelaşi timp pe terase la numărul de locuri disponibile pe scaune.

„Ştim foarte clar că foarte multe terase se transformă pur şi simplu în discoteci, în cluburi. De fapt, sunt cluburi mascate şi aici evident că riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfăşurării altor activităţi decât activităţile de servire a mesei sau de consum de băuturi alcoolice sau nealcoolice şi atunci măsura pe care o vom impune este aceea de a limita numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care există pe terase”, a adăugat prim-ministrul.

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *