Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

ULTIMA ORĂ! Mesaj tranşant Raed Arafat, anunţ oficial despre revenirea la starea de urgenţă de la 1 august

În această după-amiază, Raed Arafat a făcut anunţ oficial despre revenirea la starea de urgenţă începând cu 1 august, așa cum s-a vehiculat în mediul online, pe diverse site-uri. Azi, în România s-a înregistrat un nou record la numărul de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore – conform bilanțului oferit de Grupul de Comunicare Strategică, au fost depistate pozitiv alte 1.030 de persoane. Numărul total al pacienților diagnosticați cu maladia mortală este de 40.163.

Raed Arafat, anunţ oficial despre revenirea la starea de urgenţă de la 1 august

Secretarul de stat în MAI a fost contactat telefonic în legătură cu informația apărută în spațiul public recent și, conform căreia, ar fi fost lansat scenariul că masa Guvernului  fost pusă varianta stării de urgență de la 1 sau 3 august. În timpul discuției, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a negat categoric acest zvon și a subliniat ce măsuri ar putea lua, de fapt, autoritățile pentru ca numărul de infectări să stagneze.

“Nu există așa ceva! Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă, se poate lua decizia asta. Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul, ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a declarat șeful DSU pentru jurnaliștii publicației DC News.

Mesajul tranșant de astăzi al oficialului vine la doar câteva zile după ce chiar a anunțat în direct la Digi 24 că singura soluție pentru ca numărul persoanelor infectate cu virusul mortal din China să scadă ar fi reintroducerea stării de urgență în țara noastră.

Spitalele care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. «Matei Balș», «Marius Nasta», «Ana Aslan» sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem la 100 de cazuri pe zi, trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență”a afirmat Raed Arafat într-un interviu oferit la Digi 24 în urmă cu cinci zile.

221Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *