Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Teodor Minodor Chirica a fost numit joi în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, înlocuindu-l pe Iulian Robert Tudorache

Potrivit informării transmise de Bursa de Valori Bucureşti, Teodor Minodor Chirica a fost numit joi în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, în urma renunţării la funcţie a lui Iulian Robert Tudorache.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii că, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie SNN din data de 23.07.2020, Consiliul de Administraţie a luat act de renunţarea la funcţia de preşedinte CA a domnului Iulian Robert Tudorache şi a decis numirea domnului Teodor Minodor Chirica în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNN, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăţilor”, precizează compania, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia Consiliului de Administraţie survine în contextul renunţării la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie al SNN a lui Iulian Robert Tudorache, începând cu data de 24 august 2020.

Potrivit CV-ului său, până în 2017, Teodor Minodor Chirica a lucrat ca director la societatea EnergoNuclear SA, responsabilă de Dezvoltarea proiectului de realizare a CNE Cernavoda Unitatile 3 si 4. Din 2017 a ajuns consilirul directorului general al Nuclearelectrica.

Totodată, CA a decis numirea lui Paul Ichim în funcţia de director financiar al companiei pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 1 august 2020. Ichim a ocupat funcţia de director financiar cu provizorat din 31 martie 2020.

Nuclearelectrica este deţinută de statul român în proporţie de 82,5%, restul acţiunilor fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Principalele domenii de activitate ale SNN SA se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.

Sursa Foto: financialintelligence.ro/Teodor Minodor Chirica

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *