Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cât de mare e riscul redeschiderii școlilor în context Covid-19? Rolul copiilor și tinerilor în răspândirea bolii, așa cum rezultă din ultimele experiențe și studii internaționale

Autoritățile române discută, în prezent, cele trei opțiuni pentru începerea școlii: toți copiii vin la școală, învățământul hibrid (la școală și online, varianta preferată pe moment), respectiv continuarea școlii online. Miniștrii insistă că totul depinde de evoluția epidemiei. Cât de sigur este pentru copii și tineri să revină la școală sau la universitate, în condițiile epidemiei? Mai multe studii internaționale, plus experiența țărilor care, în ultima perioadă, au redeschis clasele sugerează, la o “primă vedere” științifică, o lipsă de efecte ale epidemiei și de probleme asociate pentru elevii de vârste mici, riscurile crescând în cazul adolescenților și tinerilor. EduPedu.ro prezintă o sinteză a cercetărilor și experiențelor notabile pe această temă, publicate sau petrecute în ultima perioadă.

Marea Britanie – un studiu internațional:

În această țară, sunt încă în curs de desfășurare cercetări privind efectele redeschiderii treptate a școlilor, de la 1 iunie, asupra transmiterii noului coronavirus în comunitate. Cel mai nou raport – despre care EduPedu.ro a scris și aici – a fost publicat vineri, 24 iulie, de Royal Society și, între multe altele, face o trecere în revistă a cazurilor relevante de infectare, asociate școlilor. Concluzia este, de cele mai multe ori, că pe baza datelor existente deschiderea școlilor nu a dus la o creștere a numărului de infecții.

De notat că, în țările analizate, cel mai adesea școlile s-au redeschis în condiții de distanțare și măsuri sanitare suplimentare, inclusiv purtarea măștilor. Dar în unele cazuri (Noua Zeelandă, statul german Hessa, Franța în ultimele săptămâni) acestea au fost eliminate, iar în altele – reduse treptat.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *