Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

VIDEO Documentarul „Casa cu păpuşi”, în regia lui Tudor Platon, în competiţia de documentare a Sarajevo International Film Festival

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuşi”/ „House of Dolls”, va avea premiera internaţională la Sarajevo International Film Festival, care se desfăşoară în perioada 14-21 august.

Potrivit unui comunicat Rollercoaster transmis AGERPRES, producţia a fost inclusă în competiţia de documentare în cadrul celei de-a 26-a ediţie a prestigiosului eveniment.

„Casa cu Păpuşi”, o incursiune într-un univers special, vacanţa anuală a unor femei de 70 de ani, va fi proiectat în avanpremieră naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în secţiunea „Zilele Filmului Românesc”.

Departe de bărbaţi şi de lumea dezlănţuită, Cica, Nana şi prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viaţă cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreţine iluzia că pentru ele timpul nu a trecut şi că sunt aceleaşi fete tinere, frumoase şi îndrăgostite din urmă cu 50 de ani, se arată în prezentarea peliculei.

„Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiaţi, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut şi încerc să-l recapăt; nici eu nu ştiu. Din acelaşi instinct am ajuns să îmi filmez şi bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanţei lor anuale la munte”, a declarat regizorul Tudor Platon, citat în comunicat.

„Casa cu păpuşi” le are în distribuţie pe Viorica Crăciun, Ileana Crăciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar, Aura Chindea. Tudor Platon semnează regia, scenariul şi imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Ştefan Azaharioaie. Producători: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alexandru Solomon.

Documentarul este o producţie microFILM şi Film Cartel în co-producţie cu 1TV Neamţ.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *