Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Stadioanele vor rămâne închise pentru public, rămânem fermi în această privinţă, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de Covid-19

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a transmis, sâmbătă, că stadioanele vor rămâne închise pentru public, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de COVID-19.

„În ziua cu un record de cazuri de infectări pentru România, cu o întreagă echipă de fotbal afectată (referire la FC Dinamo), prezenţa publicului pe stadioane este ultimul subiect pe care îl putem discuta. Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranţa oamenilor. Suntem fermi în această privinţă. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică”, a scris Stroe pe contul personal de Facebook.

El a făcut apel la responsabilitate.

„Îi rog pe toţi, indiferent de funcţie, de poziţia pe care o au, să fie responsabili şi să nu mai lanseze asemenea scenarii fără temei. Încă putem câştiga această luptă, putem limita răspândirea virusului printr-un efort comun, în sport şi în întreaga societate”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani şi CFR Cluj, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor trei formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Sursa Foto: gov.ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *