Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Spionii ruși vor să fure rezultatele cercetărilor pentru vaccinul anti-Covid. Avertisment al serviciilor secrete din SUA, Marea Britanie și Canada

Spionii ruși încearcă să penetreze organizațiile și companiile din SUA, Marea Britanie și Canada care lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin anti-Covid 19, au avertizat serviciile secrete britanice, citate de BBC.

Avertismentul vine ca urmare a unor atacuri cibernetice asupra serverelor acestor companii și organizații, atacuri care au fost derulate de hackeri ce fac parte din serviciile de spionaj ruse, potrivit sursei citate.

Serviciul secret britanic nu a specificat ce companii au fost atacate de hackerii ruși și nici dacă aceștia au reușit să fure date secrete.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a spus că ”este complet inacceptabil ca serviciile secrete ruse să-i ia la țintă pe cei care lucrează pentru a combate pandemia de coronavirus, este un comportament abominabil”, potrivit BBC.

Avertismentul a fost făcut public de un grup de servicii secrete occidentale din Marea Britanie, SUA și Canada, potrivit BBC.

Foto: Pexels.com

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *