Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cât de mare e diferența între numărul de teste și numărul de persoane testate. România testează, în medie, puțin peste 100 de persoane pe zi în fiecare județ

„Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane„, a fost noutatea din comunicatul transmis pe data de 11 iulie de către Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au raportat atunci, pe lângă numărul de teste realizate de la începutul pandemiei, și numărul de români testați până în acest moment. Diferența o reprezintă testele realizate în spitale pacienților deja infectați cu COVID-19, pentru a vedea dacă s-au vindecat sau nu.

Astfel, conform datelor furnizate de GCS, până la 11 iulie în România au fost testate 493.858 persoane, adică 2,54% din populația țării.

Dacă raportăm infectările la numărul de persoane testate și nu la totalul numărului de teste realizate, atunci rata de infectare, care pe 11 iulie era 3,82%, crește substanțial, ajungând la 6,49%.

La 23 iunie, Nelu Tătaru declara că 371.000 de români au fost testați din totalul de 630.374 de teste efectuate până la acel moment. Un calcul simplu ne arată că în ultimele trei săptămâni, până la 11 iulie, România a testat aproximativ 6.825 de persoane zilnic. Restul testelor au fost realizate pentru a vedea dacă pacienții deja infectați s-au vindecat sau nu.

Ținând cont că în România 36% din teste sunt realizate în București iar patru județe nu testează deloc, așa cum a arătat G4Media în exclusivitate, rezultă că în ultimele trei săptămâni în fiecare județ din România au fost testate, în medie, aproximativ 118 persoane noi pe zi.

32.948 infectări, 21.692 vindecări și 1.901 decese este ultimul bilanț anunțat luni de autorități de la începutul pandemiei COVID-19.

Citește și EXCLUSIV Câte teste a făcut fiecare județ de la începutul crizei COVID-19. Patru județe nu testează nici acum deloc / Mai mult de o treime din testele totale au fost făcute în București

GRAFIC Cum testează România în comparație cu țările din Europa: mai multe teste la un milion de locuitori față de Franța, Olanda, Grecia și Ungaria, dar mult sub Spania, Italia, Marea Britanie

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *