Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

”Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat luni că PSD blochează votarea în Senat a proiectului de lege care ar permite carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu Covid-19.

”Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție”, a spus Ciolacu.

El l-a criticat și pe președintele Iohannis pentru că nu a organizat o dezbatere cu toate partidele parlamentare.

Decizia PSD de a nu vota proiectul propus de guvernul Orban face ca starea de vid legislativ să se prelungească, dat fiind că au trecut 10 zile de când CCR a decis că precedenta prevedere legislativă – un ordin de ministru – era neconstituțională.

Declarații Marcel Ciolacu:

  • Nu a venit niciun om politic din PNL să susțină această lege cu excepția secretarului de stat, Raed Arafat. Raed Arafat nu e membru de partid. Pur și simplu el a venit și ne-a prezentat punctul de vedere ca specialist.
  • Legea, cum a fost înaintată de guvern, nu a avut avizul Ministerul Justiției. Ea trebuie să aibă acest aviz.
  • Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Am vorbit cu colegii mei în CEX care au fost de acord cu acest lucru.
  • Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *