Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Harta focarelor de coronavirus în desfășurare. Județele din România cu explozii de noi cazuri COVID-19

În ultimele două săptămâni, în România au apărut mai multe focare de coronavirus, în diferite instituții, în special în spitale și centre de îngrijiri.

Cel mai afectat județ este Prahova, cu patru focare în desfășurare: un centru de îngrijire, o fabrică, echipa de fotbal Petrolul Ploiești și Curtea de Apel.

Totodată, în 8 județe (Argeș, Brașov, București, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea) au fost înregistrate mai mult de 200 de infectări în ultimele 14 zile.

Nu în cele din urmă, în 5 județe (Arges, Brăila, Dâmbovița, Olt și Prahova), 50% din numărul de infectări totale au fost înregistrate doar în ultimele două săptămâni.

Actualele focare de coronavirus din România sunt Spitalul CFR Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul Județean Galați, Centrul de îngrijire bătrâni, comuna Izvoarele (Prahova), Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Curtea de Apel Alba Iulia, FC Petrolul Ploiești, Curtea de Apel Ploiești, Centrul de îngrijire a persoanelor adulte din Slobozia și o fabrică din județul Prahova.

grafice: Cristian Andrei Leonte, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *