Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un grup de protestatari a dărâmat statuia lui Columb după ce Trump a spus că va proteja modul de viață deschis de acesta/ Columb a deschis calea colonizării europene a celor două Americi

În timp ce o mare parte a țării sărbătorea Ziua Independenței, protestatarii din Baltimore răsturnau o statuie a lui Cristofor Columb, transmite CNN.

Gestul celor 300 de oameni adunați la fața locului a venit în urma declarației lui Donald Trump care a spus că va proteja modul de viață promovat de explorator.

Columb a deschis calea colonizării europene a celor două Americi, după ce a descoperit noul continent.

„După ce s-a răsturnat statuia s-a rupt în mai multe bucăți, care au fost apoi târâte și aruncate în port”, a spus un martor pentru CNN.

„Împreună vom lupta pentru visul american şi îl vom apăra pentru a proteja şi a păstra modul de viaţă american care a început în 1492 când Columb a descoperit America”, a declarat preşedintele Donald Trump cu ocazia celebrării, la Casa Albă, a Zilei Independenţei SUA.

„Nu vom permite niciodată unei mulţimi supărate să ne dărâme statuile, să ne şteargă istorie, să ne îndoctrineze copiii sau să calce în picioare libertăţile noastre” a declarat liderul de la Casa Albă, transmite dpa citată de Agerpres.ro.

sursa foto: captură video Twitter

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *