Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Șase renovări de grădină de balcon pentru inspirație în spații mici

Este bine cunoscut faptul că grădinăritul și petrecerea timpului în aer liber sunt bune pentru bunăstarea ta. Nu toată lumea are norocul de a avea o grădină, dar asta nu înseamnă că nu puteți culege beneficiile. De fapt, grădinăritul în balcon este cu siguranță în tendință și puteți crea un spațiu care să crească starea de spirit pe balconul dvs. sau chiar lângă fereastra doar prin combinarea plantelor potrivite cu tendințele interioare la punct.

S-a dezvăluit recent că doar 1 din 8 gospodării britanice au acces la un spațiu sau grădină privată. Cu blocarea forțându-ne să petrecem mai mult timp acasă decât oricând și beneficiile dovedite pentru sănătate de a fi în jurul plantelor și în natură, grădinăritul cu balcon și grădinărit „fără grădină” este o modalitate excelentă de a te implica.

Cu 92 de postări Instagram și 7.000 de căutări lunare medii în Marea Britanie, grădinăritul în balcon este o tendință care este aici pentru a rămâne. Dar să știi de unde să începi și cum să creezi un spațiu general coerent poate părea o sarcină descurajantă.

Dar, nu vă faceți griji, experții de la Love The Garden au luat spații mici tipice în casă și le-au reimaginat în șase teme de design diferite, inclusiv un „sanctuar nomad” și „oază de viață sălbatică”, pentru a vă începe cu o inspirație mai pofticioasă.

Șase frumoase amenajări de grădină cu balcon

Vedeți șase tendințe diferite, cum a fost creat aspectul și ce plante să cumpere pentru a recrea aspectul cu acestea înainte și după transformările de mai jos.

1. Cherestea în trend

Inainte de…

Credit imagine: lovethegarden.com

Cu doar câteva atingeri și puțin înflorire, un spațiu de locuit funcțional în aer liber poate fi transformat cu senzația naturală și organică pe care numai lemnul o poate aduce.

După…

grădinărit de balcon

Credit imagine: lovethegarden.com

Folosiți lemnul pentru a crea caracteristici vizuale uimitoare, care îmbunătățesc, de asemenea, funcționalitatea spațiului dvs. Este important să completați aspectul natural și aspectul lemnului cu alte materiale naturale și, desigur, multă verdeață.

Rozmarin, cimbru, salvie, lovage, viburnum tinus, polystichum setiferum (ferigă cu scut moale).

2. O retragere minimalistă

Inainte de…

Credit imagine: lovethegarden.com

Uneori, cele mai mici lucruri pot face cea mai mare diferență. Acest refugiu minimalist folosește un design elegant și simplu pentru a face o caracteristică a spațiului gol. Nimic nu se simte gol. De fapt, spațiul oferă un mediu calmant, pașnic și liniștit. Fericire.

După…

grădinărit de balcon

Credit imagine: lovethegarden.com

Dacă încercați să recreați acest aspect pe balconul dvs., optați pentru plante minime simple, dar îndrăznețe. Acestea ar trebui să fie caracteristica ta excelentă și nimic nu trebuie supraaglomerat Când aveți în vedere paleta de culori, acest aspect se referă la gri și alb ca culoare predominantă. Gândiți-vă calmant, simplu și elegant.

Acer palmatum (arțar japonez), bambus, copac Bonsai, eucalipt, Chamaerops humilis.

3. sanctuarul nomad

Inainte de…

Credit imagine: lovethegarden.com

Indiferent dacă meditația este lucrul tău, pur și simplu vrei să evocă amintiri din trecut despre călătorii îndepărtate sau visează următoarea aventură, îți poți imagina balconul orașului pentru a fi oriunde în lume.

Cu câteva elemente de design simple, accesoriile potrivite și bineînțeles plantele potrivite pe care le-ați putea găsi în Asia de Sud-Est, America de Sud, India sau oriunde vă duce imaginația.

Acest spațiu plin de culoare este inspirat de călătoriile globale și evocă căldura și culoarea unui refugiu tropical din viața reală.

După…

lovethegarden.com

Credit imagine: lovethegarden.com

Cheia pentru acest aspect și pentru a crea această grădină fără grădină este să folosești culoarea – și o mulțime de ea. Gândiți-vă vase de teracotă, farduri luminoase de culoare pe mobilierul dvs. moale (cu atât mai bine cu atât mai bine) și felinare albe. Optați pentru aceste caracteristici cheie, dar faceți întotdeauna propriul dvs. amestec eclectic, cu unele plante colorate.

Noua Guinee Impatiens, manta pentru doamne, cactus de butoi, fatsia japonica, chamaerops humilis.

4. O atracție a vieții sălbatice

Inainte de…

grădinărit de balcon

Credit imagine: lovethegarden.com

Cele mai bune grădini sunt cele care fac echipă cu viața plantelor și animalelor. Si ghici ce? Este posibil să recreezi această oază de viață sălbatică, cu vedere la zgârie-nori și peisaje urbane. Aici avem o gamă largă de frunze verzi și luxuriante și o selecție de plante înflorite amestecate cu verdeața pentru a acționa ca o oază pentru albine, fluturi și păsări.

După…

grădinărit de balcon

Credit imagine: lovethegarden.com

Pentru a crea o oază de viață sălbatică acasă, vei avea nevoie de o mulțime de plante. Asigurați-vă că aveți un amestec bun de plante cu flori, precum și arbuști și copaci pentru a oferi acoperire. Acest lucru ar trebui să se simtă mai puțin stilat decât unele dintre celelalte modele. Etapa centrală trebuie rezervată plantelor și frunzelor.

Iasomie, lavandă, vulpe, caprifoi, mămăligă, arbore de dafin, hortensie, salvia.

5. Adu în aer liber

Inainte de…

Credit imagine: lovethegarden.com

Chiar și fără balcon pentru a reînnoi într-un frumos sanctuar în aer liber, o grădină fără grădină este întotdeauna o posibilitate. Pur și simplu aduceți în aer liber.

Aici, o zonă interioară cum a fost adusă la viață și lumina naturală existentă completată cu o bună selecție de plante de interior și verdeață care aduc cu adevărat o senzație de exterior în interior. Și cu câteva accesorii bine alese devine rapid un spațiu primitor și calmant.

După…

Credit imagine: lovethegarden.com

O mulțime de plante de casă sunt esențiale pentru acest aspect. Coșurile pentru spânzurare sunt o opțiune excelentă de economisire a spațiului, în timp ce plantele mai mari care oferă multă verdeață ajută la senzația de tranziție de la interior la exterior. Folosind diferite suprafețe și texturi puteți crea cu ușurință ceva care are un sentiment similar cu un balcon.

Ce plante să folosești: plantă de șarpe, plantă din fontă, ferigă Boston, filodendron, plantă de jade, Pothos, crin de pace, orice suculente, dracaena, aloe vera, șir de perle, plantă de păianjen.

6. Un perete viu de lux

Inainte de…

Credit imagine: lovethegarden.com

Toată lumea a auzit despre crearea unui perete de declarații în casa lor. Dar, deși acest lucru implică de obicei niște vopsele viu colorate sau tapet ciudat, ia în considerare să iei aceeași abordare pe balconul tău – dar cu plante. Puteți vedea aici ce este posibil cu alegerea potrivită de verdeață – iar un perete viu este o tendință uriașă pentru 2020.

După…

Credit imagine: lovethegarden.com

Pentru a obține acest aspect și a vă asigura că peretele de viață iese cu adevărat în evidență, ar trebui să fie piesa centrală a spațiului. Acesta trebuie să atragă imediat ochiul, restul zonei fiind proiectat cu simplitate pentru a permite cântarea funcției. Și amintiți-vă, optați doar pentru un zid izbitor pentru a face cu adevărat o declarație.

Adiantum (ferigă maidenhair), îngrijire oshimensis ‘evergold’ (sedge), fragary ‘mara des bois’ (căpșuni), galanthus (snowdrop), heuchera ‘petticoats violet’, liriope muscari (lilyturf), pachysandra terminalis (spurge japonez), pelargonium peltatum (iranian cu frunze de iederă), Saxifraga x urbium (mândria londoneză), tiarella cordifolia (floare de spumă), vinca minor (pericol mai mic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *