Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Indicele prețurilor locuințelor la nivel național arată că prețurile locuințelor încep să scadă

Cel mai recent indice de preț al locuințelor la nivel național arată că prețurile locuințelor au început să scadă pentru prima dată în opt ani. În pofida optimismului agenților imobiliari cu o revenire rapidă înapoi, părea inevitabil să vedem o scădere mai devreme sau mai târziu.

Raportul prețurilor la locuințe din iunie la nivel național a fost cel care a purtat veștile proaste săptămâna aceasta. A dezvăluit că creșterea prețurilor locuințelor a încetat.

Era veștile proaste pe care am așteptat să le fie confirmate de când a început pandemia.

Indicele prețurilor casei la nivel național

Indicele național al prețurilor 2 la nivel național

Credit imagine: Dominic Blackmore

Pentru prima dată din 2012, creșterea anuală a prețurilor locuințelor a scăzut în cifre negative. Prețurile în iunie au scăzut cu 0,1 la sută anual și cu 1,4 la sută lunar.

Prețurile medii ale locuințelor au scăzut la 218.902 lire sterline în mai. Cu toate acestea, iunie a înregistrat această scădere la 216.403 lire sterline.

„Nu este surprinzător faptul că creșterea anuală a prețurilor la locuințe s-a oprit, având în vedere amploarea șocului din economie ca urmare a pandemiei”, spune Robert Gardner, economist șef la nivel național.

Indicele prețurilor locuinței la nivel național 3

Credit imagine: Colin Poole

Producția economică a scăzut cu 25% între martie și aprilie. Aceasta este de patru ori mai mare decât în ​​timpul crizei financiare.

Piața locuințelor a încetinit, de asemenea, din cauza măsurilor de blocare. În luna mai, tranzacțiile imobiliare au fost cu 50% sub aceeași perioadă a anului trecut.

„Cu măsurile de blocare care urmează să fie reduse în săptămânile următoare, activitatea pieței locuințelor este probabil să se ridice mai sus pe termen scurt, deși rămâne sub nivelurile pre-pandemice”, adaugă Robert Gardener. „Cu toate acestea, perspectivele pe termen mediu ale pieței locuințelor rămân extrem de incerte.”

La nivel național și alți agenți imobiliari sunt încă optimiști pentru că daunele pe piața locuințelor nu vor fi pe termen lung. Acest lucru se datorează în mare măsură multitudinii de politici care au fost adoptate pentru susținerea economiei.

Indicele prețurilor casei la nivel național 1

Credit imagine: David Giles

„Aceste aceleași măsuri ar trebui să contribuie, de asemenea, la asigurarea impactului pe piața locuințelor va fi în cele din urmă mai mic decât în ​​mod normal ar fi asociat cu un șoc economic de această magnitudine”, spune Robert Gardener.

James Forrester, directorul general al Barrows și Forrester este de acord: „De asemenea, guvernul face ca piața imobiliară să fie un obiectiv principal al planului lor de recuperare mai larg, acest declin ar trebui să fie unul pe termen scurt. Cu orice daune pe termen lung probabil că nu se vor materializa. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *