Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Scheme de culori pentru camera de zi – Culoarea camerei de zi – Ideea de culoare a camerei de zi

Căutați o nouă schemă de culori pentru camera de zi care vă va plăcea anii următori? Deși este adevărat că schemele neutre ale camerei oferă o pânză goală, există multe de spus pentru introducerea culorii. Nuanțele diferite pot avea un efect înălțător sau calmant, iar alegerea culorii și a mobilierului moale poate parcurge un drum lung pentru a reflecta personalitatea ta.

Dacă vă simțiți îndrăzneți, consultați schemele noastre de culori din sufragerie pentru a vă începe.

1. Evoca clime mai însorite cu întoarcerea bejului

Living-room-color-scheme-beige Credit imagine: Dulux

Beige s-a întors – și la timp, de asemenea. Pentru că, stratificându-l, vă puteți transporta în clime tropicale – în acest caz, insula plină de farmec Ibiza. Având în vedere că este greu să te îndepărtezi în minut, un stil de staționare în sufrageria ta este doar tonicul.

Aici, lenjeria de vară Dulux, aluatul pentru biscuiți și Hessianul natural sunt folosite în combinație cu accesorii rustice și boeme – gândește teracotă vase ceramice, coșuri de răchită și perne cusute pentru un aspect întins.

2. Aventurați-vă spre partea întunecată cu un bleumarin în tendință

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Simon Whitmore

Creați un simț al intrigii prin pictura pereților și a suprafețelor într-o nuanță dramatică de întuneric. Nuanțele de culoare mai închise la culoare se pot simți ca o mișcare riscantă, dar, în contextul potrivit, tonurile de umbră intră la propriu. De aici continuă să dovedească o alegere populară pentru 2019.

Creați un fundal întreg care se îmbină prin pictura unui radiator și un perete de rafturi pentru a se potrivi sau a juca mai în siguranță cu un perete de caracteristici. Când folosiți accente de vopsele întunecate, cheia este să o echilibrați cu zone mari de neutru.

3. Re-energizați camera cu o schemă de culori verzi

Credit imagine: Simon Whitmore

Alege orice nuanță de verde pentru a însufleți o cameră de zi cu aspect obosit. Spectrul de culori pentru verde este atât de larg, de la verde sticlă vibrantă la mentă blândă, există o nuanță de această nuanță energizantă pentru toate gusturile.

Perechează mobilier tonal, verde, albastru și galben pentru a crea un sentiment coerent și calmant.

4. Invitați vara în interior cu nuanțe de galben

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Simon Whitmore

Vibrele de culoare galbenă pot crea instantaneu un decor însorit. Pereții vopsiți în galben butuc oferă fundalul ideal pentru orice stil de mobilier, în special neutru și gri. Adăugați mai multe raze de soare cu accesorii galbene mai strălucitoare pentru a complimenta pereții.

5. Echipa turcoaz cu albastru tonal

Credit imagine: Dominic Blackmore

Alege o nuanță vibrantă, care adaugă personalitate și caracter livingului tău, în lumina zilei și înconjurător confortabil cald în timpul nopții. Alegeți o nuanță turcoaz cu o vivacitate energizantă despre ceea ce nu este nemaipomenit sau copleșitor. Este, de asemenea, un partener perfect pentru albastru mediu. Păstrați pardoseala palidă pentru un pic de echilibru și continuați culoarea pe lucrările din lemn, inclusiv obloane, arhitec și pansamente. Hits-ul alb pe lucrările de artă, rafturile, iluminatul și mobilierul influențează răcirea asupra unei scheme saturate de culori.

6. Adăugați accente de teracotă la încălzirea schemelor de culori neutre

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Dominic Blackmore

Creați diferite dispoziții într-un living neutru cu accesorii colorate. Această nuanță confortabilă de portocal ars este din nou la modă! Este perfect pentru a adăuga căldură oricărui decor neutru. Pernele mari squashy și lămpile de masă în același ton creează o schemă de culori coerentă care poate fi ușor actualizată pentru schimbarea anotimpurilor și a tendințelor.

7. Culoare pereți și rafturi

Credit imagine: James Merrell

Faceți o caracteristică pictând un perete și rafturile sale în aceeași umbră. Este un truc care funcționează în special bine cu rafturi extensibile din cutie, care se desfășoară pe perete în perete și de la podea până la tavan. Vopseaua la culoare mijlocie mată de culoare gri folosită aici face un contrast moale cu prelucrarea lemnului alb, în ​​timp ce se îmbină fără efort cu pardoseala și mobilierul tonifiant. Folosiți nuanțe frumoase de toamnă, cum ar fi verde măslin și portocaliu ars, pentru o atmosferă de sezon.

Vopsea similară, vopsea emulsie modernă Purbeck Stone No.275 mată, 43,50 lire sterline pentru 2,5 l, Farrow & Ball la B&Q

8. Combinați culorile gratuite

forest-green-living-room-color-scheme

Verdele de pădure adânc are calitatea neobișnuită de a face o cameră să se simtă confortabilă și învăluitoare în timpul iernii, dar rece și umbroasă vara. Spune-i viața cu pădure și piele care are o culoare portocalie pentru o împerechere directă din natură. Adăugați o fotografie sau două de indigo blut și dacă creați o cameră rustică sau plină de farmec – sau undeva la mijloc – acest amestec de culori va emana încredere liniștită.

9. Păstrați culorile dulci și zaharoase

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Polly Wreford

Optați pentru impact cu o nuanță zaharoasă – decorarea cu pasteluri nu înseamnă că va merge complet palidă. Perechează cu mobilier și accesorii într-o culoare mai închisă, care va servi la echilibrarea tonurilor mai deschise. Folosiți emulsie mată pentru a crea un aspect la modă cu aspect scăzut – un aspect catifelat, aproape cret, ideal pentru pereții inegali din zona de zi.

10. Lipiți-vă de nuanțe de albastru

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Dominic Blackmore

Creați un spațiu fabulos de proaspăt cu un strop de albastru intens. Căsătoriți-vă cu albastru constant, de la nuanțe minerale până la apă, pentru a crea o schemă pe care nu veți dori să o părăsiți. Dacă rămâneți la o singură culoare, încercați să amestecați texturi pentru a adăuga interes sau lucrați în accesorii cu o culoare accent. Păstrați senzația clasică cu mobilier din lemn alb sau natural.

11. Creează o oază calmantă cu neutre

scheme de culori pentru living

Credit imagine: David Brittain

Cine spune că culoarea trebuie să fie îndrăzneață pentru a fi frumoasă? Canalizează aspectul scandinav prin îmbrățișarea unei palete de culori neutre. O combinație fără efort de alb, bej și nuanțe de piatră creează o schemă armonioasă cu un recurs atemporal. Acest aspect funcționează cel mai bine atunci când toate elementele sunt păstrate neutre, de la pereții vopsiți până la mobilierul natural din lemn.

12. Estompați liniile când vine vorba de decorare

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Dominic Blackmore

Vopseaua nu trebuie să fie pietonală, astfel încât să creezi modul în care aplici culorile alese și poți ajunge la un aspect cu adevărat individual. Strat o culoare de accent pe partea superioară a unei culori de bază și peria uscată pe jumătate până la perete pentru a crea un efect de scufundare. De la ombré la spălări de acuarelă, tendința pe două tonuri nu arată semne de decolorare.

13. Mobilați cu culori tonifiate cu bijuterii

Jewel-living-room-color-scheme

Credit imagine: Dominic Blackmore

Turcoaz profund, verde jad, roz adevărat, ametist, citrine și smarald. Acest grup de culori superbe funcționează în mod natural, împreună pentru un amestec vibrant, neclintitor. Compensează-le cu negru, gri și alb pentru a crea o schemă de succes. Pereții vopsiți într-un gri de oțel plat vă permit să utilizați frică tonuri de bijuterie pe țesături și accesorii.

14. Împachetați un pumn cu tonuri de prune încălzitoare

Încălzește-ți camera de zi în lunile cele mai reci cu tonuri de prune. Combinați nuanțe de clare și trandafir întunecat pentru a face spațiul prăjitor. Colorați peretele principal cu un roșu de vin-port pentru a introduce un element de moștenire bogat. Împiedicați schemele de culori să devină overdrive folosind gri-uri mai moale, maro și gri pentru accesorii și alte elemente din cameră.

15. Faceți o declarație cu muștar

Mustard-yellow-living-room-color-scheme-

Credit imagine: David Brittain

Călduros și primitor, în nuanțe care variază în intensitate, de la aur filat până la nuanțe naturale de porumb și miere, arată excelent în decoruri clasice și contemporane. Echipați-l cu tapet cu efect de lemn și mobilier relaxat în stilul mijlocului secolului pentru un aspect retro rece. Amestecați diferite tonuri de stejar cu miere, arțar și cherestea mai închisă pentru a oferi o adâncime și caracter de cameră. O mulțime de oglinzi din ratan dă un semn nostalgiei anilor ’70 și face un afișaj de perete minunat.

16. Perfecționează o eleganță subestimată cu piersic

Scheme de culori cu piersici și gri-living-width

Credit imagine: David Brittain

Peach și-a scuturat imaginea dulce bolnăvicioasă în acest sezon și a fost reinventată într-o multitudine de nuanțe moi catifelate, de la floarea de piersic delicat la fardul de piele de piersic. Echipați-l cu clasic francez gri pentru o atmosferă caldă mediteraneană. Alegeți o hârtie de perete în stil marocan cu pereți în ton moale, piersic și echipați-o cu obloane în stil mediteranean pentru a umple camera cu lumină. Alegeți un amestec eclectic de mobilier informal în stejar cu miere și piese pictate. Adăugați sugestii subtile de Peach pictând bucata ciudată de mobilier ocazional.

17. Joacă-te cu model și culori strălucitoare

scheme de culori pentru living

Credit imagine: Jon Day

Într-un living neutru îți poți permite să iei totul cu culoare și model. Aduceți un covor și folosiți-l pentru a demarca o zonă specifică pentru culoare. Utilizați un amestec de nuanțe frumoase și modele organice pe pernele și mobilierul din jurul său, care sunt suficient de frumoase pentru a fi observate, dar nu atât de îndrăznețe, încât să luptați pentru atenție.

18. Trezește-ți simțurile experimentând culori

Living modern, îndrăzneț, cu canapea albastră și fotoliu roșu

Credit imagine: Simon Bevan

Există un mod nepermis de a experimenta combinații de nuanțe diferite, folosiți doar o roată de culoare pentru a afla care nuanțele funcționează bine. Opusele atrag în acest caz și trei sau patru culori vibrante vor părea echilibrate atunci când sunt combinate corect. Aici, un fundal de teal punchy face ca tabla laterală roșie de coral să fie pop și un imprimeu grafic galben strălucitor să funcționeze armonios cu ambele.

19. Adăugați stil cu imprimeuri artistice de perie

Scheme de culori pentru living

Credit imagine: Simon Whitmore

Efectele vopselei s-au întors. Nu, nu vorbim de rulare de cârpe în stilul anilor nouăzeci sau de granițe încordate. Dacă aveți încredere zero cu o perie, încercați în schimb aspecte cu huse de perne cu efect de acuarelă sau cu un abajur cu dungi cu mână liberă. Sau, căutați covoare și perdele care prezintă o spălare cu efect ombre de culoare gradată.

Adoră aceste scheme de culori din sufragerie? Vei încorpora culoarea în camera de zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *