Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un expert dezvăluie modul de curățare a așternutului pentru animale de companie rapid și eficient

În cazul în care patul tău de prieteni cei mai buni, lipsea din lista ta de curățenie, nu ești singur. Cu toate acestea, ghidul nostru despre cum să curățați asternutul pentru animale de companie arată cât de des ar trebui să îl spălați.

Paturile pentru animale de companie fac parte din casa pe care mulți dintre noi uită să o curețe. Cu toate acestea, patul poate deveni o mare de căpușe, acarieni, purici, chiar e.coli și salmonella, dacă nu sunt curățate corect. Nu mai vorbim de un pic mirositor.

cum să curățați patul pentru animale de companie 2

Credit imagine: Ti-Media

Pentru a vă asigura că patul dvs. de companie este păstrat la fel de curat precum patul dvs., expertul în spălătorie și CEO al Spălătoriei, Deyan Dimitrov a împărtășit sfaturile sale de top pentru a curăța așternutul animalului dvs. de companie.

Cum să curățați așternutul pentru animale de companie

1.Vacuă părul animalelor de companie

„În primul rând, veți dori să îndepărtați toți părul pentru animale de companie din patul sau patura animalului dvs. de companie”, explică Deyan.

Puteți face acest lucru fie cu o rolă de scame. Dacă pe pat este mult păr, încercați să folosiți un vid.

cum să vă curățați patul pentru animale de companie 2

Credit imagine: Colin Poole

2.Pre tratați eventualele pete

Dacă patul are pete pe el, tratați-le cu îndepărtarea de pete obișnuită înainte de a pune așternutul la spălat.

„Îndepărtarea petelor va fi spălată în timpul procesului de curățare, deci nu vă faceți griji pentru că ar dăuna animalului dvs. de companie”, spune Deyan. „Pentru o alternativă mai naturală, optați pentru oțet alb și lăsați-l să se scufunde în pată timp de cinci-zece minute înainte de a-l spăla.”

3. Puneți toate așternuturile și păturile în mașina de spălat

„Puneți toate așternuturile și cuverturile pentru animalele de companie în mașina de spălat și spălați separat de orice altă rufe pe o spălătorie rece”, recomandă Deyan.

Cu toate acestea, asigurați-vă că utilizați un detergent pentru rufe sigur pentru animale de companie și adăugați un pic de păr dizolvant pentru a scăpa de firele de păr rămase.

cum să vă curățați patul pentru animale de companie 3

Credit imagine: Carolyn Barber

4. Lasă-l să încerce natural

„Uscarea așternutului la soare nu este doar mai ecologică, dar razele ultraviolete sunt superbe pentru a scăpa de mirosurile rămase”, explică Deyan.

Cu toate acestea, în Marea Britanie, o zi însorită nu este întotdeauna la îndemână. În acest caz, puteți usca și așternutul pentru animale de companie într-un uscător de rufe.

4. Curățați așternutul pentru animale de companie o dată pe săptămână

Așa este, trebuie să curățați așternutul pentru animale de companie la fel de des pe cât vă curățați.

Oferiți patului un vid bun între curățare pentru a împiedica părul să se construiască. „De asemenea, puteți șterge paturile pentru animalele de companie cu câteva spray-uri de curățare a patului pentru animale de companie între spălături pentru a menține lucrurile proaspete și curate.”

Urmați aceste sfaturi pentru a menține mirosul umed al animalelor de companie, iar acasă mirosind curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *